Pretraga

Menze će primjenjivati izmijenjeni Pravilnik o studentskoj prehrani od 1. veljače

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izmijenilo je novi Pravilnik o studentskoj prehrani koji se počinje primjenjivati 1. veljače. Nizom studentskih zahtjeva i održanim sastancima, postignut je dogovor da se subvencija za sedam najkonzumiranijih jela s 50 digne na 71.24 posto, a umjesto tjednog obračuna razine prava, uveden je dvotjedni – radi lakšeg planiranja potrošnje.

Foto:srednja.hr

S obzirom da se cijene obroka u menzama nisu godinama podizale, MZOS je ove akademske godine izradio i usvojio novi Pravlinik o subvencioniranoj prehrani. No zbog pritiska studenata, isti su izmijenili i u takvom obliku je stupio na snagu 22. siječnja, a primjenjivat će se od subote 1. veljače 2014.

Studentski predstavnici uspjeli su dogovoriti s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta da sedam najkonzumiranijih namirnica u menzama subvencioniraju sa 71.24 posto, a ne s 50 posto kako je bilo predviđeno usvojenim Pravilnikom.

Više o usvajanju i sadržaju Pravilnika možete pročitati ovdje, a reakcije studenata na smanjenje subvencije čime se njih lupilo po džepu možete pogledati na sljedećem linku.