Pretraga

Na online događaju doznajte što nude svi fakulteti i kako izgleda studentski život u većem gradu Hrvatske

A- A+

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u četvrtak 9. prosinca održava virtualnu smotru. Okupili su sve fakultete koji će se predstaviti maturantima i zainteresiranoj javnosti. Osim toga, sudionici će doznati sve o studentskom životu u Osijeku, mogućnostima smještaja, zaposlenja i sve druge informacije važne budućim studentima. Donosimo najvažnije informacije.

sveučilište u osijeku

Građevinski i arhitektonski fakultet | Foto: UNIOS

25. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) održat će se u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine od 11:00 do 13:00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku (dvorana 60. II. kat, Lorenza Jägera 9 Osijek). Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja smotra održava se virtualno.

Smotra Sveučilišta se organizira za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim kao i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu te o brojnim drugim detaljima.

Povijest i tradicija visokog obrazovanja u Osijeku stara je tri stoljeća, a Sveučilište u Osijeku osnovano je 31. svibnja 1975. godine i taj se dan obilježava kao Dan Sveučilišta.

sveučilište u osijeku

Studentski paviljon | Foto: UNIOS

Koji fakulteti sudjeluju?

Potpisnici sporazuma o osnivanju osječkoga Sveučilišta bili su Ekonomski fakultet, Poljoprivredno–prehrambeno–tehnološki fakultet, Pedagoška akademija, Poljoprivredni institut, Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba za Studij strojarstva u Slavonskom Brodu, Muzička akademija u Zagrebu za Odjel glazbe u Osijeku, Gradska knjižnica i Povijesni arhiv u Osijeku.

– Već 30 godina naše Sveučilište nosi ime Josipa Jurja Strossmayera, Osječanina, biskupa, prosvjetitelja, humanista i dobrotvora koji je obilježio hrvatsku povijest na prijelazu 19. u 20. stoljeće, a njegov je najveći doprinos utemeljenje Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, rekli su sa Sveučilišta.

Na Smotri će se predstaviti 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Kineziološki fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet) te Akademija za umjetnost i kulturu i 4 Odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku).

sveučilište u osijeku

Fakultet Agrobiotehničkih znanosti | Foto: UNIOS

– Važno je istaknuti kako je UNIOS Sveučilište po mjeri studenta u kojemu naše nastavno osoblje, kroz brojne projekte, međunarodne suradnje te radionice, brine za usmjerenje i motivaciju svakog studenta. Kroz brojne suradnje, ali i nagrade, možemo reći kako naši studenti uče od najboljih, a to pokazuju i brojke zapošljivosti naših studenata. Jednako tako, aktivni smo kroz brojne projekte međunarodne razmjene, tako da je mogućnost nastavka studiranja u inozemstvu jednako tako prednost naših studenata, poručili su sa Sveučilišta.

Gdje dobiti više informacija?

Studentski centar u Osijeku je ustanova čija je osnovna djelatnost smještaj i prehrana studenata, povremeno i privremeno zapošljavanje te kulturno-zabavni i sportski život studenata. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici ovdje.

U programu Smotre je predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz prezentaciju sastavnica Sveučilišta, u trajanju od 5 minuta, prema utvrđenom rasporedu. Na ovakav način UNIOS želi nastaviti tradiciju predstavljanja svojih sadržaja maturantima te široj javnosti jer ovo Sveučilište ima značajnu ulogu u razvoju Grada Osijeka, a kvalitetna obrazovna infrastruktura perspektivna je za mlade ljude.

Virtualna Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) održavat će se unutar postojeće mrežne stranice manifestacije.

Smotru možete pratiti i na društvenim mrežama Sveučilišta:

Facebook: @unios1975

Twitter: @unios1975

Instagram: @unios1975