Pretraga

Najmanji studentski grad od 30 studenata dobio svoj prvi preddiplomski studij

A- A+

Ukupno trideset studenata ovog je ponedjeljka zauvijek ušlo u povijest kao prvi brucoši najmanjeg studentskog grada u Hrvatskoj. Naime, u sklopu osječkog Medicinskog fakulteta otvoren je preddiplomski Studij fizioterapije u gradu Orahovici.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Osijeku dobilo novi studij zdravstvenog usmjerenja

Na otvorenju preddiplomskog studija u kako ga nazivaju, hrvatskom Oxfordu nazočili su brojni ugledni gosti, a u prvim redovima i dekan Medicinskog fakulteta Aleksandar Včev koji je istaknuo kako će studenti zasigurno nakon studija imati osigurano radno mjesto. 

– Moram prije svega reći da smo danas otvorili studij u kojem školujemo mlade ljude koji će po završetku zasigurno imati osigurano radno mjesto, jer je fizioterapija iznimno tražena na tržištu rada. Dragi studenti, osim što ste prvi studenti, povijesna generacija grada Orahovice, dio ste studija koji je jedan od tri najpoželjnija u Republici Hrvatskoj, istaknuo je dekan.

Na svečanom otvaranju Studija u Orahovici dekan Včev je istaknuo kako je ovo tek početak jer već sljedeće godine najavljuje otvaranje i diplomskog studija u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani pa će tako budući fizijatri moći postati i magistri.