Pretraga

Naš najpoznatiji chef surađuje s Ministarstvom oko unaprjeđenja studentske prehrane

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem online upitnika o prehrambenim navikama i zadovoljstvu studenata studentskim restoranima provodi istraživanje u svrhu poboljšanja studentskog standarda. Glavni je cilj istraživanja otkriti prehrambene navike te zadovoljstvo ponude i kvalitete studentskih restorana. Upitnik je pomogao pripremiti poznati chef Mate Janković, a služit će kao dodatna podloga pri izmjeni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata i unaprjeđenju studentskoga standarda.

Restoran u Studentskom centru Zagreb; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je raspravu o Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata koji datira iz 2013. godine i u tom smislu osnovano je Povjerenstvo čija je zadaća raspraviti i utvrditi kriterije za ostvarivanje prava redovitih studenata na troškove prehrane te pripremiti izmjene Pravilnika koje će nakon toga biti upućene u postupak javne rasprave. Povjerenstvo ima 14 članova, a tri su člana predstavnici studenata.

Predlaže se odvajanje ‘Kuharice’

Izdvojeni članak

Jovanović predstavio novi pravilnik o studentskoj prehrani: Meni skuplji za 33 posto, ali i bolja kvaliteta

– Jedna od važnijih izmjena koja se predlaže je odvajanje tzv. „Kuharice“ od normativnoga dijela Pravilnika (koji propisuje uvjete i način ostvarivanja prava) kako bi se mogle uvoditi promjene u ponudu studentskih restorana jednostavnije i brže. Svjesni toga koliko je važno mišljenje studenata, pripremljen je upitnik koji će biti dodatna podloga pri izmjeni Pravilnika i unaprjeđenju studentskoga standarda, kažu nam iz MZO-a.

Novost je i da su u Ministarstvu uspostavili komunikaciju s poznatim hrvatskim chefovima koji su voljni dugoročno pomoći u promociji i unaprjeđenju studentske prehrane.

Upitnikom se ispituje zadovoljstvo studenata prehranom u menzama

– Uspostavili smo suradnju s chefom Matom Jankovićem koji je zajedno s nama pripremio upitnik za studente kako bismo mogli vidjeti prehrambene navike i zadovoljstvo studenata studentskom prehranom u restoranima koji pružaju subvencioniranu prehranu, kažu iz Ministarstva.

Upitnik je moguće pronaći ovdje te ga ispuniti i to odgovarajući procjenom koja se odnosi na 2019./2020. akademsku godinu.

Upitnik je otvoren do 23. lipnja 2020. godine, a rezultate upitnika Ministarstvo će objaviti nakon obrade podataka.