Pretraga

Nastavak dvogodišnje trakavice: Sveučilište Sjever u Koprivnici pomaknulo otvaranje menze za rujan

A- A+

Studentski restoran u Sveučilišnom centru Koprivnica, čije se otvaranje odgađa još od jeseni 2017., konačno bi svoja vrata službeno trebao otključati 16. rujna 2019., dakle za nešto više od tri mjeseca. Dogovor o novom datumu postigli su predstavnici Sveučilišta Sjever i tvrtke KTC, iste stranke koje su prethodno obećale da će menza početi raditi najkasnije od sredine travnja. Studenti su im tada povjerovali.

Menza u Kampusu (Foto: Sveučilište Sjever)

– Iskreno, jedva sam čekala da se menza otvori u Kampusu i olakša svima nama živote. Smatram da će se otvaranjem studentske menze i kafića studenti moći više družiti čekajući sljedeće predavanje. Malo mi je samo žao što se to desilo u zadnjem semestru mog studiranja, ali bolje ikad nego nikad, rekla nam je u prijašnjem tekstu o menzi studentica treće godine Renata Šagolj, koja ipak neće okusiti hranu u prostorijama svog fakulteta prije završetka preddiplomskog studija.

Izdvojeni članak

Kršenje ugovora? Obećali da će menzu na Sveučilištu Sjever otvoriti prošli mjesec, ali još – ništa

Dok su mnogi mišljenja kako su sa Sjevera namjerno govorili da će se menza otvoriti ranije isključivo s ciljem privlačenja novih studenata, Sveučilište sada, da barem malo popravi dojam, u svakom priopćenju ima potrebu istaknuti da su zgradu restorana obnovili iz vlastitih sredstava.

Zbog manje projektne pogreške, ističu, prošle je godine došlo do dugotrajnijeg zastoja, a problem je predstavljalo i raspisivanje natječaja za koncesionara. Koprivnički će studenti tako menzu, ali i kafić, navodno dobiti tri tjedna prije početka akademske godine 2019./2020.

– Veselimo se otvaranju studentskog restorana i kafića u Kampusu, kratko su poručili sa Sjevera.