Pretraga

Kršenje ugovora? Obećali da će menzu na Sveučilištu Sjever otvoriti prošli mjesec, ali još – ništa

A- A+

Predstavnici Sveučilišta Sjever i tvrtke KTC su 13. ožujka potpisali ugovor o pokretanju studentskog restorana i caffe bara, prema kojem je KTC u roku od 30 dana morao pokrenuti menzu i kafić u Sveučilišnom centru u Koprivnici. Međutim, kako se na njihovo otvorenje još uvijek čeka, čuli smo se s objema strankama te ih upitali hoće li se i kada studenti konačno moći početi hraniti u prostorijama Kampusa.

Foto: Sveučilište Sjever

Zgradu predviđenu za prehranu i druženje svojih studenata Sveučilište Sjever je, pisali smo, izgradilo još krajem 2017., uloživši u nju 3,5 milijuna kuna vlastitih sredstava. Sveučilištarci su, dakle, posljednjih godinu i pol dana na putu do fakulteta prolazili pokraj zatvorenih prostorija u kojima bi mogli provoditi vrijeme između predavanja te se bili primorani hraniti u drugom, udaljenom restoranu KTC-a. Kada se pojavila informacija da će menza i kafić započeti s radom najkasnije do sredine travnja, s nestrpljenjem su počeli odbrojavati. No, zgrada se, usprkos potpisanom ugovoru, nije otvorila i do danas ostaje – zaključana.

Odgovor Sjevera: Pitajte KTC

Predstavnike fakulteta priupitali smo kada bi se menza trebala otvoriti, na što su nam rekli da se s upitom obratimo KTC-u.

Izdvojeni članak

U Zagrebu se najesen otvara nova menza: Bit će najmodernija i najveća u Hrvatskoj

– Sveučilište je nakon pozitivnog tehničkog pregleda te ishođene pravomoćne uporabne dozvole raspisalo javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora (studentski restoran i caffe bar) za pružanje usluge subvencionirane prehrane studenata. Po provedenom natječajnom postupku zaključen je ugovor o zakupu poslovnog prostora za pružanje usluge subvencionirane prehrane studenata s jedinim ponuditeljem po predmetnom natječaju – KTC d.d., Križevci. Zakupoprimac je po zaključenju spomenutog ugovora dužan ishoditi sve nužne i zakonom propisane dozvole za rad u smislu minimalnih tehničkih uvjeta za obavljanje djelatnosti prehrane studenata te pokrenuti proceduru za obavljanje usluge prehrane studenata na lokaciji zakupodavca, stoga Vas sukladno svemu navedenom upućujemo da se s vašim upitima obratite mjerodavnom subjektu – zakupoprimcu KTC d.d., kazala je akademska tajnica Sveučilišta Sjever u Koprivnici Ivana Bagarić Peroš.

Ne znaju kada će otvoriti menzu

Izdvojeni članak

Studenti u nevjerici: Godinu i pol od izgradnje, menza na Sveučilištu Sjever napokon kreće s radom

Nakon što smo upit poslali njima, iz KTC-a su nam šturo rekli da će datum otvorenja vjerojatno imati uskoro.

– Menza, nažalost, još uvijek nije otvorena. Slobodno nam se javite krajem mjeseca kada ćemo vjerojatno imati točan datum otvorenja, kratko je poručila predstavnica križevačke tvrtke Irena Tukša.

Dakle, ni oni sami ne znaju točan termin. Ukratko, konkretne informacije nismo dobili, cijeli postupak debelo kasni i agonija se za studente Sjevera nastavlja.

Kao nekadašnji student Sveučilišta Sjever, autor teksta je kroz šalu prijateljici s 3. godine rekao da će u koprivničku menzu otići samo jednom – kada na faksu obrani završni rad. Hoće li se šala kroz vrijeme pretvoriti u istinu?