Pretraga

Neizvjesno je hoće li dom na Savi dobiti pekaru i fast food, no menze neće raditi iza 22 sata

A- A+

Studentski dom Stjepan Radić krov je nad glavom oko četiri tisuće studenata kojima je na raspolaganju svaka prostorija kompleksa. U sklopu doma studenti imaju ambulantu, tri menze, kino dvoranu, plesnu dvoranu, trgovinu te im se nudi mnoštvo sadržaja, ali to po mnogima još uvijek nije dovoljno. Na nedavno održanom sastanku povodom poskupljenja hrane u menzama, dio studenata je zatražio od sanacijskom upravitelja za prehranu Mirka Bošnjaka da im se na Savi otvori fast food, pekara koja bi radila iza 22 sata, kao i da se produži radno vrijeme menzi. Doznali smo hoće li se udovoljiti studentskim željama, kao i hoće li se ispred SC-a otvoriti fast food kako je najavljivao sanacijski upravitelj Pejo Pavlović.

Foto: srednja.hr

Oko četiri tisuće studenata nastanjuje Studentski dom Stjepan Radić, koji u sklopu tog kompleksa na Savi uživaju u raznim sadržajima. Osim tri menze, slastičarne, kino dvorane ili plesne dvorane, na Savi se nalaze i ambulanta, trgovina, kiosk te vešeraj. Međutim, stanovnici tog doma još uvijek nisu zadovoljni te zahtijevaju od uprave SC-a otvaranje novih poslovnica i određene promjene u radnom vremenu.

Izdvojeni članak

Radnici trgovine u SD Stjepan Radić zbog straha zatvorili vrata Konzumu

Radno vrijeme menzi nakon 22 za sada neostvarivo

Povodom poskušljenja prehrane, 3. listopada grupa studenata održala je sastanak na Savi sa sanacijskim upraviteljem za prehranu Mirkom Bošnjakom. Iako su se tada većinom bazirali na skuplje obroke u menzama, izrekli su nekoliko zahtjeva koje traže od uprave SC-a.

Naime, stanari SD Stjepan Radić su zatražili da se radno vrijeme restorana produži i iza 22 sata te da se u sklopu kompleksa otvori pekara i fast food, jer sada moraju do tih objekata ići do Savskog mosta. Osim što žele da se iste otvore, njihovo radno vrijeme bi također trebalo premašiti 22 sata, a prehrana bi bila subvencionirana.

Izdvojeni članak

Studentski domovi: Kompleks Stjepan Radić oaza je mladosti i dobre zabave

– Zahtjevi studenta o promjeni radnog vremena restorana SC-a Zagreb iza 22:00 sata izvan su mojih ovlasti!, odgovorio nam je Bošnjak koji je još 3. listopada objasnio studentima zašto je nemoguće produžiti radno vrijeme. Naime, subvencija od MZOS-a traje u periodu od 7 do 22 sata pa bi nakon tog ograničenja studenti morali plaćati pune cijene obroka.

Što se tiče otvaranja pekare i fast fooda na Savi, kako Bošnjak kaže, sve investicije ovise o financijskim mogućnostima sustava budući da je zagrebački SC u sanaciji. Također je istaknuo da će svi eventualno novi sadržaji u studentskim domovima u kojima bi se nudio asortiman iz novog Pravilnika o subvencioniranoj prehrani raditi u režimu radnog vremena koje je pravilnikom definirano, to jest do 22 sata.

Izdvojeni članak

Sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a otkrio zašto se cijene u menzama nisu postepeno dizale

Raspravlja se o otvaranju fast fooda ispred SC-a

Donedavno je ispred ulaza u Studentski centar na Savskoj 25 pogled kvario otpad, koji je odlukom sancijskog upravitelja Peje Pavlovića maknut te se cijeli prilaz asfaltirao, a trenutno se iscrtavaju linije za parkiranje. S obzirom da je Pavlović nedavno iznio potencijalni plan o otvaranju fast fooda na toj lokaciji, provjerili smo je li se što napravilo po tom pitanju.

Na upit kad možemo očekivati ispred SC-a poslovnicu brze hrane, Bošnjak nam je otkrio kako je taj plan još uvijek u fazi rasprave te je dodao se odlagalište otpada svakako trebalo maknuti s ulaza u Centar.