Pretraga

Nema više prebiranja po novčaniku: U menze stiže dugo iščekivano kartično plaćanje

A- A+

Na inicijativu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, u menze zagrebačkog Studentskog centra stiže mogućnost kartičnog plaćanja. Karticom se već može plaćati od danas, 30. siječnja u menzi na Savskoj, a uskoro će se to proširiti i na ostale menze.

menza split index

Obrok u splitskoj menzi | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Svi koji zalaze u menze, zasigurno znaju onaj neugodni osjećaj kada teti na kasi pružate novčanicu od 20 eura, a uzeli ste jedan menu koji ne košta ni euro. No, nakon dugog iščekivanja, taj neugodni osjećaj odlazi u povijest. Mogućnost kartičnog plaćanja stiže u menze SC-a Zagreb.

– Na inicijativu SZZG-a dolazi do uvođenja kartičnog plaćanja. Ovu novu mogućnost možete koristiti od 30. siječnja 2024. u 11 sati u menzi na Savskoj, a uskoro će biti dostupna i u ostalim menzama Studentskog centra, stoji u objavi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Studentski zbor UNIZG (@szzg.unizg)

Podsjećamo da su zagrebački studenti u menzama od 2022. mogli plaćati beskontaktno, ali ne karticom nego pomoću aplikacije WeaPay. Riječ je o digitalnom novčaniku kojeg je potrebno prvo ‘napuniti’ kako bi se mogao koristiti. Uvođenjem kartičnog plaćanja, studenti će moći bez dodatnih koraka platiti svoj obrok u menzi.