Pretraga

Ništa od obnove paviljona u domu na Savi ove kalendarske godine: SC objasnio zašto

A- A+

Obnove petog i šestog paviljona u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu ipak neće biti ove kalendarske godine. Kako su nam rekli iz Studentskog centra u Zagrebu, za tu obnovu potrebno je ostvariti pravo na financijska sredstva iz kohezijskog fonda, a prema sadašnjim informacijama dinamika je takva da će obnova krenuti krajem sljedeće akademske godine.

hodnik Sava

Studentski dom Stjepan Radić – 6. paviljon | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Iako je obnova petog i šestog paviljona u studentskom domu na Savi trebala krenuti krajem ove kalendarske godine, studenti će za novi namještaj i sobe ipak trebati još pričekati. Kako su nam rekli iz SC-a u Zagrebu, prema trenutnim informacijama dinamika je takva da će se u obnovu krenuti krajem akademske godine 2023./24. i to ako sve bude po planu.

‘Nakon toga kreće javna nabava, uređenje okoliša i namještaja za sobe’

– Kako bismo mogli krenuti u obnovu petog i šestog paviljona potrebno je ostvariti pravo na financijska sredstva iz kohezijskog fonda. Nakon toga se kreće u raspisivanje javnih nabava za radove, uređenje okoliša i namještaja za sobe, kazali su iz zagrebačkog SC-a.

Kao što smo ranije pisali, obnova uključuje potpunu rekonstrukciju zgrade te će biti nabavljen novi namještaj. Iz SC-a tada su nam rekli da će se studentima tijekom obnove u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nastojati odobriti financijska sredstva za financiranje privatnog podstanarskog smještaja.

Izdvojeni članak
lijecnik

Maturanti i studenti, provjerite svoje zdravstveno osiguranje: HZZO kaže da se ponekad ne produlji automatski

Ministarstvo još nije upućeno u obnovu

Koliko bi trebala iznositi ta sredstva tada smo pitali Ministarstvo, no rekli su nam da još nemaju informaciju o početku radova na obnovi navedenih paviljona. Stoga, nisu mogli govoriti o konkretnom modelu i obliku sufinanciranja zamjenskog smještaja.

Stanari petog i šestog paviljona u studentskom domu Stjepan Radić u sobama, za razliku od drugih paviljona, još uvijek nemaju svoje hladnjake. Iz zagrebačkog SC-a naglasili su da je vrijeme za rekonstrukciju jer je veći dio paviljona na Savi i Cvjetnom obnovljen prije nekoliko godina.