Pretraga

Nova – stara rektorica Sveučilišta u Zadru: Još jedan mandat osvojila je bez konkurencije

A- A+

Dijana Vican reizabrana je danas na sjednici Senata za rektoricu Sveučilišta u Zadru, što znači da ostaje na čelu Sveučilišta do 2023. godine. Nitko osim nje nije se kandidirao za ovu funkciju, pa je Vican bila bez konkurencije.

Dijana Vican| Foto: unizd.hr

Na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru, Dijana Vican potvrdila je svoje mjesto rektorice i za drugi mandat. Bez protukandidata, Vican je dobila 33 glasova od 35 članova Senata, a preostala dva glasa bila su nevažeća, piše zadarskilist.hr.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zadru dobilo 67 milijuna kuna za izgradnju studentske menze i paviljona

Dijana Vican prvi mandat osvojila je 2015. godine, a funkciju rektorice obnašat će i naredne četiri godine, to jest do rujna 2023. godine. Inače, Vican je od ove akademske godine i predsjednica Rektorskog zbora.

– Žao mi je da nije bilo protukandidata ali potpora članova Senata pokazuje da je sve što se postiglo u ovom mandatu bilo rezultat zajedničkog rada. Ovu podršku doživljavam kao priznanje za procese koji su dovršeni ili pokrenuti u ovom mandatu, ali i obvezu za naredno razdoblje. Sveučilište u Zadru će kao mlado sveučilište i u budućnosti biti znanstveno konkurentno. Radit ćemo na pojačavanju sveučilišnih studija područjem tehničkih znanosti, još jačem uključivanju studenata i poticanju studentskih projekata te infrastrukturi, odnosno osiguravanju novih prostora, izgradnjom studentskog restorana i sveučilišnog doma u Novom kampusu. To će se odraziti na standard studenata i sveučilišnih nastavnika, rekla je rektorica Vican nakon izbora za zadarskilist.hr.