Pretraga

Novi ministar uveo je izmjene u bodovanju prihoda za državnu stipendiju 2016./17.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja natječaj za dodjelu minimalno 5.000 državnih stipendija raspisalo je 14. listopada. Tada je u natječaju stajalo kako će se prilikom obračuna bodova u obzir uzeti prihodi kućanstva ostvareni prvih šest mjeseci 2016. godine. Odlukom novog ministra to je razdoblje prošireno, pa će se bodovati i prihodi posljednji šest mjeseci 2015. godine.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za državnu stipendiju za akademsku godinu 2016./2017.!

Iako natječaj za državnu stipendiju traje do 8. studenoga, Ministarstvo obrazovanja je danas na svojim službenim stranicama objavilo dopunu koja se odnosi na bodovanje prihoda kućanstva. Prema prvotnom natječaju, prihodi koji su se razmatrali bili su oni ostvareni u prvih šest mjeseci ove godine. Sada se to mijenja, a bodovat će se i prihodi posljednjih šest mjeseci 2015., iako su oni bili obuhvaćeni natječajem koji je bio raspisan za prošlu akademsku godinu.

– U tekstu Natječaja za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za akademsku godinu 2016./2017. iza riječi: „podatke o prihodima Ministarstvo preuzima iz službene evidencije porezne uprave za prvih šest mjeseci 2016. godine“ dodaju se riječi: „i drugih šest mjeseci 2015. godine“, stoji u priopćenju MZO-a.

Iz Ministarstva naglašavaju kako ova dopuna natječaja ne utječe na postupak prijave studenta.

Dopuna Natjecaja Za Dodjeljivanje Drzavnih Stipendija Za Akademsku Godinu 2016 17 by srednja.hr on Scribd