Pretraga

Raspisan natječaj za državnu stipendiju za akademsku godinu 2016./2017.!

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za državnu stipendiju za akademsku godinu 2016./2017. Kao i prethodnih godina, dijeli se minimalno 5.000 stipendija u tri kategorije, a mjesečni iznos stipendije je 1.200 kuna.

Foto: srednja.hr

Sukladno novom pravilniku i obećanju MZOS-a da će natječaj za državnu stipendiju biti objavljen najkasnije do 15. listopada, isti je objavljen danas, a traje sve do 8. studenog.

Izdvojeni članak

Priča o tri studentice koje kampiraju pred MZOS-om sve dok im ministar Šustar ne da odgovore

Ukupno se dodjeljuje 5.000 stipendija

Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:

D-1 – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;

E – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa;

P – studenti s invaliditetom i studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Ukupno se dodjeljuje 5.000 stipendija, u iznosu od 1.200 kuna. Prijave na natječaj podnose se od 14. listopada do 8. studenoga 2016. godine (uključujući i 8. studenoga). Elektroničke prijave zatvaraju se u utorak, 8. studenoga 2016. u 12.00 sati.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Šustar pokleknuo pred šatorom i zahtjevom studentica

Objava rezultata i isplate za 2017. godinu

Sukladno pravilniku, rang-lista trebala bi biti objavljenja osam dana nakon objave državnog proračuna u kojemu su osigurana sredstva za dodjelu državnih stipendija.

Na dan objave rezultata počinje teći i osmodnevni rok za pismene prigovore. Povjerenstvo za provedbu natječaja nakon isteka tog roka od osam dana, razmatra pristigle prigovore te najkasnije u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prigovora predlaže ministru listu kandidata za svaku kategoriju.

Najkasnije u roku od 15 dana na temelju tog prijedloga ministar mora donijeti odluku o konačnoj rang-listi. Isplata stipendija započinje 15 dana nakon objave konačne rang-liste ili stupanja na snagu državnog proračuna.

Natječaj za dodjelu državne stipendije 2016/2017 by srednja.hr on Scribd