Pretraga

Osim riječkog i dubrovačkog, još dva sveučilišta prešla su na online nastavu

A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je proteklog tjedna novu preporuku za visoka učilišta, u kojoj stoji kako je  nastavu ondje nužno održavati prvenstveno na daljinu. Osim Sveučilišta u Rijeci i onog u Dubrovniku, odluku o prelasku na online nastavu donijelo je i Sveučilište u Zadru kao i Hrvatsko katoličko sveučilište.

Foto: Pixabay

Iako pojedine visokoškolske ustanove i dalje, suprotno preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, inzistiraju na provedbi nastave ‘licem u lice’, neka hrvatska sveučilišta donijela su odluke o prelasku na nastavu na daljinu.

Iznimka su vježbe

Osim riječkog i dubrovačkog sveučilišta, kako smo pisali neki dan, odluku o prelasku na nastavu na daljinu donijelo je i Sveučilište u Zadru.

– Sukladno Nadopuni Preporuka za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19, uz primjenu protuepidemijskih mjera, donesenoj u petak 27. studenoga 2020., nastavne aktivnosti na Sveučilištu u Zadru izvode se na daljinu.  Samo se u iznimnim slučajevima kao što su praktična nastava, studijske vježbe, laboratorijska nastava i terenska nastava, nastava može održavati u neposrednom obliku, uz strogo poštivanje protokola struke i primjenu protuepidemijskih mjera navedenih u uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja od 31. kolovoza 2020. Iznimke se ne odnose na održavanje jezičnih vježbi na filološkim studijima, koje se također trebaju održavati na daljinu, priopćili su sa Sveučilišta u Zadru.

Izdvojeni članak

Polovica zagrebačkih fakulteta prešla na online nastavu: Donosimo kompletan popis

Na HKS-u sve ide putem Teamsa

Četvrto sveučilište koje je ovih dana donijelo odluku o potpunom prelasku na nastavu na daljinu je Hrvatsko katoličko sveučilište.

– Hrvatsko katolička sveučilište će cjelokupnu nastavu za studente izvoditi na daljinu putem platforme MS Teams.
Iznimno, na predmetima na kojima studenti imaju vježbe nastavnici iste mogu izvoditi prema klasičnom modelu izvođenja nastave u malim grupama uz pridržavanje epidemioloških mjera. Nastava na daljinu je obvezna i održat će se prema ranije određenom rasporedu, stoji u odluci Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Napomenimo za kraj i kako je odluku o potpunom prelasku na online nastavu još 20. listopada donijelo i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Ta odluka još uvijek je na snazi. Kada je riječ o najvećem, Sveučilištu u Zagrebu, sastavnice takve odluke donose pojedinačno, a prema trenutnim podacima polovica zagrebačkih fakulteta odlučila je nastavu provoditi na daljinu.

Osim riječkog i dubrovačkog, još dva sveučilišta prešla su na online nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap