Pretraga

Otvoren natječaj za stipendiju od 500 eura mjesečno na koju se mogu prijavit studenti svih godina

A- A+

Grad Zagreb je osigurao sredstva za pet kategorija stipendija za učenike i studente. Ukupno je to 1.194 stipendija, a sada je otvoren natječaj za studente ostalih godina studija. Za njih je tako osigurano 346 stipendija u pet kategorija i to u iznosu od 500 eura mjesečno. Prijave za studente 1. godina završavaju danas, a za studente ostalih godina traju do kraja ovog mjeseca, odnosno do 30. studenog.

crno bijela fotografija studentice s kapicom za diplomu s leđa i u boji ruke koje drže novčanice uera

Foto: Unsplash | srednja.hr

Do sada je bio otvoren natječaj za studente 1. godina studija koji su se mogli prijaviti na stipendije Grada Zagreba, a od danas je otvoren natječaj i za studente svih ostalih godina. Kako su objavili iz Grada, pozivaju te studente da se prijave na stipendije u iznosu od 500 eura mjesečno. Ukupno se dodjeljuje 1.194 stipendija, s time da je za učenike namijenjeno 730 stipendija u iznosu od 360 eura mjesečno, za studente 1. godina 118 te za studente ostalih godina 346 stipendija.

– Grad Zagreb osigurava sredstva za pet vrsta stipendija kako bi se učenicama i učenicima, studenticama i studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. Prijave za učenike i učenice su zatvorene i trajale su do 30. listopada 2023., a prijave za studente prvih godina traju još danas, 2. studenog. Prijave za ostale studente traju sve do kraja studenog, odnosno do 30. studenog 2023. godine, stoji na stranicama Grada.

Kategorije za stipendije su sljedeće: za deficitarna zanimanja, na temelju socioekonomskog statusa, za pripadnike romske nacionalne manjine, za učenike i studente s invaliditetom te stipendija za izvrsnost. Iz Grada Zagreba naglašavaju kako stipendije doprinose povećanju broja osoba koje završavaju školovanje te broja visokoobrazovanog građanstva, omogućavaju socijalnu mobilnost i dugoročno preveniraju rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Izdvojeni članak
stipendija zagreb

Izašao je natječaj Grada Zagreba za učeničke stipendije od 360 eura, velika novost oko načina prijave


VRSTE I BROJ STIPENDIJA PO KATEGORIJAMA

Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja – 298 stipendija, 210 za učenike, 22 za studente 1. godine i 66 za studente ostalih godina.

Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa – 200 stipendija, 100 za učenike, 25 za studente 1. godine i 75 za studente ostalih godina.

Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine – 120 stipendija, 100 za učenike, pet za studente 1. godine i 15 za studente ostalih godina.

Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom – 136 stipendija, 80 za učenike, 15 za studente 1. godine i 41 za studente ostalih godina.

Stipendija Grada Zagreba za izvrsnost – 440 stipendija, 240 za učenike, 51 stipendija za studente 1. godine i 149 za studente ostalih godina.


Prijave na stipendije od ove godine se provode online, odnosno preko sustava e-Stipendije, a kandidati aplikaciji pristupaju putem online servisa za građane preko portala ePisarnica Grada Zagreba odabirom usluge e-Stipendije na ovoj poveznici. Upute za prijavu studenata ostalih godina na stipendije Grada Zagreba možete pronaći u dokumentu ispod, a sve ostale informacije na web stranici Grada.

Ako vam dokument niže nije vidljiv, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab