Pretraga

Izašao je natječaj Grada Zagreba za učeničke stipendije od 360 eura, velika novost oko načina prijave

A- A+

Grad Zagreb otvorio je natječaj za učeničke stipendije u pet kategorija, a u svakoj od njih mjesečni je iznos stipendije isti – 360 eura. Velika novost jest da se ove godine prijave vrše online, putem posebne aplikacije. U ponedjeljak izlazi i natječaj za studente prve godine, dok će za one ‘starije’ prijave biti otvorene krajem listopada.

stipendija zagreb

Ilustracija: Unsplash/srednja.hr

I ove godine Grad Zagreb dodjeljuje učeničke stipendije u pet kategorija  – za izvrsnost, za deficitarna zanimanja čiju listu možete vidjeti ovdje, zatim temeljem socio-ekonomskog statusa, za učenike i studente s invaliditetom te za učenike pripadnike romske nacionalne manjine.

Učeničke stipendije iznose 360 eura mjesečno

Prvi natječaj koji je danas objavljen odnosi se na učenike, u ponedjeljak u 15 sati kreće natječaj za studente prve godine, a krajem listopada bit će raspisan natječaj za studente ostalih godina.

Mjesečno stipendija iznosi 360 eura neto za učenike i 500 eura neto za studente.  Kada je riječ o natječajima za učeničke stipendije koji su otvoreni ovog petka, uvjeti stipendiranja različiti su za svaku od kategorija, a sve ih, kao i dokumentaciju koju je potrebno podastrijeti, možete vidjeti u dokumentima pri dnu ovog članka. Natječaj za srednjoškolce otvoren je do 30. listopada.

Izdvojeni članak

Ova će deficitarna zanimanja Zagreb stipendirati u 2024.: Učenicima 360, studentima 500 eura mjesečno

Ove godine prijave se vrše online

Od ove se godine mijenja način prijave na natječaj – čitav proces je digitaliziran pa se i učenici i studenti na natječaj prijavljuju online, putem aplikacije e-Stipendije koja se nalazi na ovom linku.

– Digitalizacijom procesa natječaja za gradske stipendije želi se olakšati dostupnost i ubrzati proces prijava učenicima i studentima, kao i povećati transparentnost ulaganja javnih sredstava, osigurati bolju učinkovitost rada, smanjenje troškova i samo vrijeme obrade prijava, priopćeno je iz Grada Zagreba.

A kako se koristi sustav prijava? Nakon što otvorite e-Pisarnicu, potrebno je kliknuti na aplikaciju e-Stipendija. Potom ćete odabrati e-Pass vjerodajnicu pomoću koje se prijavljujete, a kada uđete u sustav e-Stipendije odabirete i kategoriju stipendije u kojoj se prijavljujete na natječaj. I tu zapravo započinjete popunjavati obrazac prijave; u lijevom stupcu potrebno je otvoriti svaki od ponuđenih koraka i detaljno slijediti upute te unositi svoje podatke. Kada rubriku popunite, pored nje se pojavljuje zelena kvačica, a kraju predajete prijavu. Kako čitav proces prijave kroz aplikaciju e-Stipendije izgleda, možete proučiti i u videu:

U nastavku možete vidjeti detaljne uvjete prijave na natječaj u svakoj od kategorija, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Socio-ekonomske stipendije

Stipendije za izvrsnost

Stipendije za deficitarna zanimanja

Stipendije za studente s invaliditetom

Stipendije za pripadnike romske nacionalne manjine

Copy link
Powered by Social Snap