Pretraga

Izašli prvi rezultati natječaja za tri stipendije u Zagrebu u 2024., provjerite jeste li na listi dobitnika

A- A+

Grad Zagreb ove godine dodjeljuje stipendije u pet kategorija, ona za učenike iznosi 360 eura mjesečno dok studentska stipendija iznosi 500 eura mjesečno. Dio privremenih rezultata za stipendiju za izvrsnost, za deficitarna zanimanja i za pripadnike romske manjine objavljen je ovih dana.

stipendija zagreb

Ilustracija: Unsplash/srednja.hr

Grad Zagreb ove će godine dodijeliti 1.194 stipendije, od čega 730 za učenike i 464 za studente. Stipendije se dodjeljuju u pet kategorija – za izvrsnost, za deficitarna zanimanja, za pripadnike romske manjine, studentima s invaliditetom te onima nižeg socio-ekonomskog statusa.

Ovih dana objavljen je dio privremenih rezultata za tri kategorije – za izvrsnost, za deficitarna zanimanja i za pripadnike romske manjine. U svim su kategorijama objavljeni prijedlozi lista za učenike te za studente prve godine studija, s time da su za studente pripadnike romske manjine objavljeni i rezultati u kategoriji za studente viših godina studija. Podsjetimo, stipendija za učenike iznosi 360 eura mjesečno dok studentska stipendija iznosi 500 eura mjesečno. Ove godine prijave su prvi put bile online, a iz Grada Zagreba pozivaju studente da prate objavu ostalih lista na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak
učenje stipendija potprora

Treba li uvesti državne stipendije za srednjoškolce? ‘Nekim učenicima je to biti ili ne biti’

U tijeku je prigovor na rezultate natječaja, a rok ovisi o kategoriji te je naveden ispod svake liste dobitnika. Ono što je zajedničko svima jest da se žalbe na rezultate podnose putem aplikacije eStipendije, dakle iste one putem koje su se studenti prijavljivali na natječaj.

U dokumentima u nastavku možete vidjeti do sada objavljene rezultate natječaja Grada Zagreba, a ako vam nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Stipendije za izvrsnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Stipendije za deficitarna zanimanja

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Stipendije za učenike i studente romske nacionalne manjine

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab