Pretraga

Ovako ćete zaraditi lošu reputaciju na prvoj godini faksa

A- A+

Prva godina faksa je divno doba za,  eufemistički rečeno, eksperimentiranje. Ono što mnogi u zanosu zaborave jest da im poslije prve, ostaje još nekoliko godina studiranja. Pripazite na svoju reputaciju.

Pisali smo kako pronaći prijatelje na fakultetu, kako se što bolje pripremiti, uklopiti i priviknuti na studentski život. Također smo dali savjete koji bi trebali pomoći da uspijete riješiti sve obveze, a pritom se i dobro zabaviti. Pisali smo i o mitovima o studiranju u koje će se mnogi brucoši uvjeriti da su zablude, te greške koje čine mnogi od njih, no ovaj put donosimo načine na koje ćete zaraditi lošu reputaciju na faksu. Ukoliko ne želite da vas takvo što prati, čitajte dalje što ne smijete činiti.

Izdvojeni članak

Ovaj vikend nemojte napraviti ove greške

Stavljati fotografije svojih superkul partija na društvene mreže

Ovo je najlakši način da budete suprotno od kul osobe. Možda vam se čini da je super ideja staviti fotografije prošle srijede kad ste imali neplanirani tulum prepun alkohola, no vaša pijana faca na News feedu nikome neće biti fora. Ispadate osoba koja nikad prije nije tulumarila, a sada dokazuje po internetu da je žestoki partijaner.

Imati ‘šetnju srama’ svaki vikend s druge adrese

Istraživanje i eksperimentiranje je u redu, no postoji granica gdje jednostavno postanete poznati kao promiskuitetna osoba. Iako mislite da su vaše seksualne eskapade s brojnim osobama tajne, najčešće su one ‘javne tajne’, što znači da su gotovo svi upoznati s njima.

Pojavljivati se pijani ili mamurni na predavanju

Predavanja se događaju, bili vi fizički ili mentalno spremni za njih, ili ne. Preskakanje istih nije dobra ideja, no pojavljivanje s alkoholnim zadahom i razmazanom šminkom  je još gore. Ako već imate jutarnje predavanje, ili preskočite izlazak, ili se kontrolirajte za vrijeme istog. Ako baš ne možete nijedno od toga, preskočite predavanje. No nemojte da vam to postane navika.

Izdvojeni članak

Zabrinjavajući podaci: Brucoši prestaju s tjelovježbom, a počinju s alkoholiziranjem i pušenjem

Konstantno hodati u prekratkim suknjama i dubokim dekolteima

Studentice su često zgodne, no ne hodaju sve uokolo kao da su upravo sišle s bine narodnjačkog kluba. Iako mislite da na taj način najbolje promovirate svoje atribute, okanite se takve garderobe.

Tračati druge ljude

Ukoliko ste poznati kao osoba koja zna sve o svakome, te to nesebično dijelite s drugima, nećete imati baš dobru reputaciju. Nitko ne voli trač-babe, stoga ako ne želite biti omraženi, okanite se govorkanja iza tuđih leđa.

Izdvojeni članak

Evo kako brucoši mogu razviti disciplinu

Plakati kad ste pijani

Ovo vrijedi većinom za djevojke, i u redu, svi smo to prošli. No ne morati biti poznati po tome što svaki put kad malo popijete jecate i ronite suze zbog dečka u drugom gradu, prekida veze, sindroma napuštanja roditeljskog gnijezda, ili nečeg desetog. Ukoliko si ne možete pomoći, ili izbjegavajte alkohol, ili pobjegnite kući prije nego lavina suza krene.

Spetljati se s zauzetim osobama

Naravno da je zauzeta osoba s kojom ste se spetljali odgovorna za uništavanje svoje veze, no ako ste znali da je ista u vezi, niste trebali biti jabuka razdora. Iako se vas to ne tiče, imat ćete lošu reputaciju zato što vas nije bilo briga što će nečija cura/dečko patiti.