Pretraga

Ovo je dečko koji je osvojio najviše bodova i rasturio prijemni na KIF-u: ‘Osjećaj je izvanredan’

A- A+

‘Nisam to očekivao, osjećaj je izvanredan’. Riječi su to Josipa Pekasa, maturanta iz Drniša, nakon što je shvatio da je baš rasturio prijemni na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Za srednja.hr podijelio je dojmove i otkrio koji su mu sljedeći planovi.

josip pekas

Josip Pekas, maturant iz Drniša koji je najbolje riješio prijemni na zagrebačkom KIF-u
Foto: privatna arhiva

Josip Pekas jedan je od više stotina kandidata koji su pristupili nimalo laganom prijemnog ispitu za studij kineziologije zagrebačkog Kineziološko faksa. Unatoč velikoj konkurenciji, uspio je rasturiti i ostvariti najbolji rezultat.

‘Fizički ne, ali psihički je pred kraj bilo teže’

S ostvarenih 390 od mogućih 450 bodova Josip Pekas, maturant Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, pomeo je svoje vršnjake te ujedno ostvario rezultat koji nadmašuje najbolje kandidate na prijemnom zagrebačkog KIF-a u posljednje dvije godine.

– Prijemni je trajao od 8:30 do otprilike 16:00. Prvo je bilo plivanje, zatim smo se podijelili u grupe i radili ostali sportove. Meni prijemni nije bio toliko težak fizički koliko jer pred kraj padala koncentracija pa je malo psihički bilo teže, prisjeća se za srednju.hr Josip.

Za prijemni se, kaže nam, pripremao tako što je iz svakog sporta učio osnove. Kad je to savladao fokusirao se na detalje kako bi ocjena bila što bolja. Od sportova se bavi košarkom. Krenuo je igrau u rodnom Drnišu za KK Došk, a onda je tijekom srednje dobio poziv pa prešao u KK Split.

Izdvojeni članak
Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet objavio privremene rezultate prijemnog: Evo rang lista kandidata

‘Nisam baš očekivao prvo mjesto’

Sad kad su poznati rezultati mature, Josip zna zasigurno – upisat će zagrebački Kineziološki fakultet – što mu je čitavo vrijeme i bio prvi izbor. Pitali smo ga kako se osjećao kad je shvatio da je baš rasturio prijemni.

– Nisam baš očekivao prvo mjesto, ali sam očekivao da ću biti u samom vrhu ljestvice jer sam stvarno jako puno truda i vremena uložio. Osjećaj je izvanredan jer se vidi da se sav trud isplatio, priča nam. Sada je vrijeme za malo odmora, a zatim opet zagrijat stolicu i ostvariti što bolje rezultate na fakultetu, zaključio je naš mladi sugovornik.