Pretraga

Previšić: Prodekanica Galić suspendirana je zbog nerada, a ne zbog protivljenja ugovorima s KBF-om

A- A+

Dekan Filozofskog Fakulteta Vlatko Previšić tvrdi kako je prodekanica Branka Galić, koja se protivi ugovorima između FF i KBF-a, suspendirana zbog nerada, konfliktne komunikacije i slušanja gasne glazbe u kabinetu, a ne zbog svojih stavova oko ‘spajanja’ Filozofskog i Katoličko-bogoslovnog fakulteta.

www.srednja.hr

Izdvojeni članak

[Video] ‘Velečastivi na Filozofskom’: Pogledajte žustru raspravu studenata KBF-a i Filozofskog

Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vlatko Previšić suspendirao je, i na Fakultetskom vijeću planira predložiti smjenu prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju Branke Galić. Prodekanica Galić jedina se od prodekana Filozofskog fakulteta od početka otvoreno protivila spornim ugovorima s KBF-om.

Dekan Filozofskog tvrdi da suspenzija nema veze s ugovorom KBF-FF

Previšić za Jutarnji list tvrdi kako odluka o suspenziji nema veze s angažmanom Branke Galić oko ugovora.

– Svemu zajedničkom pretpostavljala je osobne motive, a najnužnije poslove tek je odrađivala. Konfliktno je komunicirala s ostalim prodekanima, zbog čega sam više puta morao posredovati. Iz prostora svog ureda treštavom je glazbom otežavala rad drugih djelatnika. Eh, sada bi se sve to, i drugo, trebalo prikazati kao žrtva protivljenja Branke Galić potpisivanju ugovora Filozofskog fakulteta i nekih drugih sastavnica. Uzgred, čudi me licemjerno ponašanje prodekanice Galić imaju u vidu činjenicu da je ona baš ona bila dio dekanske ekipe koja je potpisala ugovor s KBF-om koji u nekim elementima nije bio povoljan za naš fakultet. Tada ne samo da se nije bunila, nego ga podržala, a danas, kada je predložen bolji i transparentniji prijedlog, Branka Galić nalazi tobožje zamjerke, rekao je Jutarnjem Previšić.

Dekan Previšić najavljuje tužbu protiv Akademske solidarnosti

Dekan Previšić osvrnuo se i na djelovanje Akademske solidarnosti u cijelom slučaju.

– ‘Odvjetničko posredovanje’ Sindikata Akademske solidarnosti FF-a, koji ovih dana brane Branku Galić, jasno pokazuje njihovu namjeru da vode fakultetsku i opću obrazovnu politiku. Ne zanimaju njih radna mjesta mladih znanstvenika, znanstveno-nastavna napredovanja djelatnika, skučeni prostor fakulteta, jeftinija prehrana studenata te brojni drugi problemi zaposlenika. Pritom iznose notorne neistine i klevete na Facebooku, zbog kojih ću svakako već ovih dana podnijeti sudsku tužbu, dodao je Previšić.

Iz Akademske solidarnosti oglasili su se putem Facebooka, ironično ustvrđujući kako bi, da je objavljeno na prvi april, prvi april, pomislili da je šala.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dekan Previšić dao je izjavu za Jutarnji – prodekanicu je Galić smijenio zbog glasne muzike iz ureda (!), sasvim sluč…

Posted by Akademska solidarnost on 3. travnja 2016

Plenum na rasporedu u srijedu

Slučaj suspendiranja prodekanice koja je govorila na tribini prije dva tjedna bit će jedna od točaka na plenumu FF-a koji će se održati u srijedu (6.4.) u 20h (D7), a dnevni red je sljedeći:

1. Ugovor o integraciji FF-a i KBF-a

2. Smjena prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Branke Galić

3. Podrška studentskom pokretu u Beogradu u borbi protiv komercijalizacije obrazovanja

4. Sazivanje radnih grupa

5. Razno

Tribina Velečastivi na Filozofskom: klerikalizacija visokog obrazovanja from TV Student FPZG on Vimeo.