Pretraga

Poznato kad će se održati sjednica na kojoj će profesori glasati o smjeni rasipne dekanice PBF-a

A- A+

Jadranka Frece, rasipna dekanica PBF-a koja je, prema nalazima novinara i inspekcije, fakultetski novac spiskala na šminku, parfeme pa i privatne detektive, mogla bi vrlo brzo biti smijenjena. Sjednica na kojoj će se glasati o njenom razrješenju održat će se, doznajemo, 10. ožujka.

jadranka frece, dekanica PBF-a

Jadranka Frece, dekanica PBF-a
Foto: Google Maps screenshot | Youtube screenshot; UniZg

Jučer je održana sjednica Fakultetskog vijeća na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Na dnevnom redu našla se i, sukladno 90 prikupljenih potpisa, i točka o pokretanju postupka razrješenja dekanice Jadranke Frece.

Neki su htjeli maknuti točku, ali nisu uspjeli

Kako smo doznali od naših izvora, vijećnici su raspravljali i bilo je onih koji su točku o razrješenju kontroverzne dekanice htjeli maknuti s dnevnog reda. No, u tome nisu uspjeli. Sjednica na kojoj će dekaničini kolege i studenti vijećnici glasati o njenom razrješenju trebala bi se održati 10. ožujka.

Dora Kršul, istraživačka novinarka Telegrama, na tom je portalu u posljednjih godinu i pol objavila seriju frapantnih članaka o aferičnom ponašanju i trošenju Jadranke Frece, dekanice Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta.

Šminka, parfemi, markirana odjeća, muljanje sa studentskim ugovorima, mastodontski dodaci na plaću i sumnjivi putni nalozi – sve to osim Kršul potvrdio je i produbio nalaz inspekcije Ministarstva financija. No, nakon toga nije se mjesecima događalo ništa, a tek sada se nazire početak pozivanja na odgovornost dekanice.

Izdvojeni članak
stjepan lakušić

Odvjetnik rasipne dekanice PBF-a vrijeđa novinarku: HND traži reakciju rektora

Unajmila je, pazite, privatne detektive

Posljednja, vjerojatno najbizarnija vijest s PBF-a o kojoj je Kršul pisala za Telegram odnosi se na, ni više ni manje, nego detektive. Taj je faks, kojeg predvodi dekanica Frece, angažirao privatnu detektivsku firmu Sova intelligence d.o.o. koja je za zadatak dobila istraživati zaposlenike, pa čak i uručivati im otkaze.

To je na svojoj koži, podcrtava novinarka Telegrama, osjetio glavni tajnik PBF-a Niko Radović, a odluku o udaljenju s radnog mjesta dobila je prodekanica Ana Vukelić koja se suprotstavila dekanici u vezi objave demantija na samoj naslovnici web stranice Fakulteta.