Pretraga

Provjerili smo što je s menzom koju zagrebački studenti čekaju 6 godina: ‘Rok otvaranja je 12. mjesec’

A- A+

Generacija koja je Šumarski fakultet upisala 2014. već je diplomirala, a u godini kada su bili brucoši postavljen je kamen temeljac za izgradnju menze na tom fakultetu. Projekt je to vrijedan oko 15 milijuna kuna, a tijekom prošle godine intenzivno se najavljivalo otvaranje menze na početku 2019./2020. No i u protekloj godini vrata restorana nisu se otvorila za studente. Ako sve potrebne dozvole budu izdane, novi rok za otvaranje menze na Maksimiru je prosinac 2020., potvrdili su nam iz Studentskog centra.

Menza na Maksimiru | Foto: Facebook Šumarski fakultet Zagreb

Još u proljeće 2019. iz Studentskog centra u Zagrebu najavljeno da se menza između kampusa Šumarskog i Agronomskog fakulteta otvara početkom akademske godine 2019./2020.

Menza pala dva tehnička pregleda

Tako su i uoči prošle akademske godine govorili na samom Šumarskom fakultetu. Opisali su novi studentski restoran ‘najmodernijim na zagrebačkom sveučilištu’ u kojem će studenti moći uživati.

– Zeleni paviljon imat će prostore u kojima će se nalaziti studentski restoran, ali i odvojena prostorija koja će se koristiti isključivo za studentske aktivnosti (udruge, sastanke, seminare), stajalo je tako u obavijesti Šumarskog.

No, to se nije dogodilo. U srpnju 2019. obavljen je prvi tehnički pregled, a taj test menza nije prošla. Isti scenarij ponovio se i nekoliko mjeseci kasnije, menza nije prošla niti drugi tehnički pregled. Također su utvrđene nepravilnosti koje je ponovno bilo potrebno otkloniti.

Izdvojeni članak

Ništa od vina i divljači na x-icu: Zagrebačka menza od 15 milijuna kuna ‘pala’ dva tehnička pregleda

Bošnjak: ‘Nedostaci su otklonjeni’

Budući da studenti ni nakon dugogodišnjih najava nisu uspjeli zakoračiti u ovu menzu i ondje ‘peglati’ x-icu, kontaktirali smo dekana Šumarskog, Tibora Penteka. Zamolili smo ga da nam pojasni jesu li nedostaci nakon ‘pada’ na drugom tehničkom pregledu otklonjeni, te koji je okvirni datum otvaranja menze. Odgovara nam da je cjelokupan postupak koji vodi ka otvaranju novog studentskog restorana ‘Zeleni paviljon’ u ingerenciji Sveučilišta, odnosno Studentskog centra, a ne fakulteta.

– Prema mojim saznanjima tehnički pregled bi trebao biti uskoro, vjerojatno u narednih 10-ak dana. Sukladno napisanom ne mogu Vam, nažalost, niti okvirno, napisati datum otvaranja novog studentskog restorana, odgovara nam Pentek.

Pa smo isti upit poslali sanacijskom upravitelju Studentskog centra u Zagrebu, Mirku Bošnjaku.

– Nedostatci su uklonjeni te je u pripremi posljednja faza ishođenja uporabne dozvole objekta te nakon toga se ide sa zahtjevom za subvencioniranom prehranom i otvaranjem restorana na Agronomiji i Šumarstvu. Rok otvaranja je 12. mjesec 2020. godine, ako budu izdane sve potrebne dozvole i ako će to epidemiološka situacija omogućavati, odgovorio nam je kratko Bošnjak.