Pretraga

Ništa od vina i divljači na x-icu: Zagrebačka menza od 15 milijuna kuna ‘pala’ dva tehnička pregleda

A- A+

Još je 2014. na kraju Maksimirske šume, između kampusa Šumarskog i Agronomskog fakulteta, položen kamen temeljac za novu menzu. Projekt je to vrijedan 15 milijuna kuna, a prema najavama ovaj je menza trebala biti mjesto u kojem će se konzumirati vino iz vinograda Agronomije, ali i divljač iz lovišta u kojem akademske sate provode studenti Šumarskog. Iako je još proljetos iz Studentskog centra najavljeno da se menza otvara početkom ove akademske godine, a onda su to ljetos i ponovili i na Šumarskom – svoje x-ice studenti ondje još uvijek ne mogu provlačiti. Kada će ondje moći objedovati, ostaje nepoznato jer menza nije prošla ni jedan od dva tehnička pregleda.

Menza na Maksimiru | Foto: Facebook Šumarski fakultet Zagreb

– Mislim da bi to moglo biti vrlo brzo (otvaranje menze, op.a.), krajnji rok je, čini mi se, početak sljedeće akademske godine, a ja bih volio da ugodno iznenadimo naše studente i da to bude i ranije, kazao je za RTL još proljetos sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu, Mirko Bošnjak.

Kamen temeljac položen 2014. godine

Izdvojeni članak

Uživancija u zelenom paviljonu: Od 1. listopada vrata otvara najmodernija menza u Zagrebu

Govorio je o menzi između kampusa Šumarskog i Agronomskog fakulteta, koja i pet godina od prve najave nije otvorila svoja vrata. Otprilike tri mjeseca nakon Bošnjaka, a baš prije no što je počeo jesenski upisni rok, otvorenje menze najavljeno je i na Facebook stranici Šumarskog fakulteta.

– S početkom nove akademske godine, odnosno do 1. listopada, očekujemo otvaranje novog studentskog restorana na području kampusa Šumarskog i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, najmodernijeg na zagrebačkom sveučilištu u kojem će svi naši trenutačni, ali i novoupisani studenti moći uživati. Zeleni paviljon imat će prostore u kojima će se nalaziti studentski restoran, ali i odvojena prostorija koja će se koristiti isključivo za studentske aktivnosti (udruge, sastanke, seminare), stajalo je tako u obavijesti Šumarstva uz poveznicu na tekst Večernjeg lista naslovljen ‘Agronomski fakultet dobiva ‘zeleni’ restoran’.

Taj tekst datira sada već u davnu 2014. godinu, kada je položen kamen temeljac za ovu menzu. Maturanti koji su upisali faks te godine već su diplomirali ili su vrlo blizu svoje diplome. No, u modernoj menzi usred ‘zelene oaze’ x-ice se još ne mogu provlačiti.

Menza nije prošla ni drugi tehnički pregled

Kako nam je još krajem rujna kazao dekan Šumarskog fakulteta, Tibor Pentek, u srpnju je obavljen prvi tehnički pregled, a taj test menza nije prošla.

Izdvojeni članak

Odgođeno otvaranje nove i najmodernije studentske menze u Zagrebu

– Otvaranje novog studentskog restorana bi trebalo biti početkom akad. god. 2019./2020., u vrlo kratkom vremenskom razdoblju nakon skorog drugog tehničkog pregleda restorana. Nakon obavljenog prvog tehničkog pregleda studentskog restorana, u srpnju mjesecu, trebalo je otkloniti manje nedostatke kako bi restoran mogao započeti s radom, kazao nam je u rujnu dekan Pentek.

No, sličan scenarij dogodio se opet – menza nije prošla niti drugi tehnički pregled!

– Potpuno razumijem interes studenata za otvaranje restorana, i ja svaki dan razgovaram sa studentima na Šumarskom fakultetu o toj temi. Evo i odgovora na Vaša pitanja: proveden je drugi tehnički pregled studentskog restorana te su iznova utvrđene nepravilnosti koje treba otkloniti. Nažalost, ne mogu predviđati koliko će vremena biti potrebno da se utvrđene nepravilnosti otklone te da nakon tehničkog pregleda studentski restoran konačno bude otvoren, kazao nam je ovoga puta dekan Pentek.

Hoće li se u ovoj menzi uistinu posluživati vino Agronomskog i divljač s lovišta Šumarskog fakulteta, čini se, nećemo tako skoro doznati. Jer menza za čiji je projekt ukupno izdvojeno 15 milijuna kuna do daljnjeg ostaje zaključana.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap