Pretraga

Provjerite tko je preuzeo predsjedanje Rektorskim zborom RH

A- A+

Novi predsjednik Rektorskog zbora RH u akademskoj godini 2015./2016. bit će zagrebački rektor Damir Boras. Tu je dužnost preuzeo od kolege Pere Lučina iz Rijeke, koji je na čelu sveučilišta bio u prošlom mandatu.

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin početkom nove akademske godine je završio svoj mandat predsjednika Rektorskog zbora RH. Palicu u 2015./2016. preuzeo je njegov kolega sa zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, koji će Zborom predsjedati sljedećih godinu dana.

Izdvojeni članak

Video: Doznali smo što studenti misle o novom rektoru zagrebačkog Sveučilišta

Prema Poslovniku Rektorskoga zbora, mandat predsjednika RZ-a traje jednu akademsku godinu, a zamjenik je splitski rektor Šimun Anđelinović, koji će predsjedanje preuzeti nakon Borasa.

Zanimljivo, redoslijed imenovanja predsjednika RZ-a već je poznat i utvrđen sve do akademske godine 2020./2021. godine kada će tadašnji rektor Sveučilišta biskupa Jurja Dobrile u Puli postati predsjednik.

Promjene bi se mogle dogoditi zbog nedavnog osnivanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu pa ćemo znati tko će biti predsjednik čak i do daleke 2022. godine.