Pretraga

Rektor Lakušić predstavio tim suradnika: Izabrano šest prorektora i dvije prorektorice, evo tko su

A- A+

Zagrebačko sveučilište danas je dobilo šest prorektora i dvije prorektorice. Najbliži su to suradnici novog rektora Stjepana Lakušića koji će mu pomagati u radu, a svaki će pokrivati svoje područje.

novi rektor i prorektori sveučilišta u zagrebu

Novi rektor Stjepan Lakušić i njegov tim od osam prorektora
Foto: Sveučilište u Zagrebu (PR)

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Senata zagrebačkog sveučilišta izabrani su novi prorektori. Novi rektor Stjepan Lakušić sastavio je tim od šest prorektora i dvije prorektorice, svatko za svoje posebno područje. Najuži su to suradnici novog čelnika rektorata koji će mu pomagati u radu i krojiti politiku uprave Sveučilišta.

Izdvojeni članak
stjepan lakušić

Novom zagrebačkom rektoru prvi je dan posla: Pripremili smo mu baš posebnu dobrodošlicu

Šest prorektora i dvije prorektorice

Boris Brkljačić novi je prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije. Inače je profesor Medicinskoga fakulteta. Dubravko Majetić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje bit će prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije. Bivši dekan najvećeg fakulteta u državi, zagrebačkog Ekonomskog, Jurica Pavičić postaje prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju.

Tomislav Josip Mlinarić, profesor Fakulteta prometnih znanosti obavljat će dužnost prorektora za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom. S Pravnoga fakulteta dolazi nova prorektorica za upravljanje kvalitetom i etiku Anamarija Musa, a s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije prorektor za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale Tibor Pentek.

Tomislav Bolanča, profesor Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije u narednom će razdoblju biti prorektor za poslovanje i digitalizaciju, a Jasenka Ostojić, profesorica s Muzičke akademije nova je prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju.


OPET SAMO DVIJE PROREKTORICE

Bivši rektor Damir Boras imao je prorektorski tim od sedam suradnika, dakle jednog manje u odnosu na nasljednika. I tada su u timu bile samo dvije prorektorice, dok jedna od njih, ne slažući se s politikom upravljanja bivšeg rektora dala ostavku početkom 2021. godine.


‘Siguran sam da ćemo uvijek biti na raspolaganju’

Kako su priopćili iz rektorata, rektor Lakušić je prilikom predstavljanja svojeg najužeg tima suradnika istaknuo važnu ulogu timskog rada. To je ključan segmet provođenja programa rada.

– Siguran sam da ćemo kao Uprava Sveučilišta svim našim sastavnicama biti od pomoći i uvijek na raspolaganju, u okviru dijaloga, razmjene mišljenja i iskustava te međusobnoga uvažavanja, istaknuo je novi rektor.

Rektor i prorektori već su sada stupili na dužnost, no svečana ceremonija inauguracije bit će održana u utorak, 18. listopada u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, s početkom u 12 sati.

Izdvojeni članak
dvorana za predavanje na fakultetu

Imamo 15 novih dekanica i dekana na fakultetima naših najvećih sveučilišta: Evo tko su oni

Četiri točke o kojima će se rektor morati odrediti

Stjepan Lakušić na dužnost je, de facto, stupio jučer, kada mu je bio prvi dan na novom poslu kao rektor našeg najvećeg i vodećeg sveučilišta. Tom smo mu prilikom priredili posebnu novinarsku dobrodošlicu u vidu četiri ključna pitanja o kojima će poprilično rano u mandatu morati odrediti.

To su, redom, pitanje odnosa sa studentima, komunikacije s novinarima, trošenja javnog novca i poštivanja propisa. U skladu s tim iznijeli smo i četiri razumna očekivanja, o čemu više možete pročitati na ovoj poveznici.