Pretraga

SC Osijek studentima uopće neće naplaćivati smještaj u domovima za travanj, Zagreb objavio detalje

A- A+

Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću da studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu, ne plate stanarinu za travanj, što znači da tamošnji studenti ne bi trebali platiti čak ni “čuvanje smještaja” od 100 kuna. Podsjetimo, jučer smo pisali o odlukama tri velika SC-a vezano za plaćanje stanarine u studentskim domovima za travanj.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Iz Studentskog centra Osijek dobili smo odgovor na upit o plaćanju stanarine za travanj u studentskim domovima.

Izdvojeni članak
Prvi paviljon Save (Foto: Dominik Smolak)

Pitali smo najveće SC-e koliko će studenti plaćati stanarinu u domovima za travanj

Samo oni studenti koji su ostali u domovima plaćat će smještaj

– Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću, na temelju Odluke Ministarstva, da Upravno vijeće donese Odluku da svi studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u sobama, za travanj ne plate tvz “čuvanje smještaja”. Elektronička sjednica Upravnog vijeća zakazana je za 6.4.2020 i s prijedlogom Odluke o plaćanju 0,00 kuna za travanj 2020. za studente koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu, ogovorili su nam.

Studentski centar Split, Rijeka, ali i Zagreb studentima će naplatiti čuvanje smještaja u iznosu od 100 kuna, kako smo jučer već pisali.

Što se Osijeka tiče, kažu da je trenutno oko 30 studenata u Novom studentskom domu i samo će oni platiti smještaj za travanj 2020. po cijenama koje je Upravno vijeće donijelo za akademsku godinu 2019./2020 . Dio studenata se službeno odjavio i iselili su se iz domova.

Studentski centar Zagreb objavio detaljne cijene stanarina za studente

Iz SC-a Zagreb jučer su nam samo načelno odgovorili da razmatraju Odluku Ministarstva no danas su na stranicama objavili koliko će i za koga točno iznositi cijena smještaja u studentskim domovima za travanj. Obavijest prenosimo u cijelosti:

Ovim putem Vas obavještavamo da je Studentski centar u Zagrebu, temeljem Odluke o dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020. od 31. ožujka 2020. Ministarstva znanosti i obrazovanja, donio odluku o umanjenju ukupne cijene smještaja na 100,00 kuna ili manje studentima s ostvarenim pravom na smještaj u studentskom domu, a koji radi trenutnih mjera Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite nisu smješteni u studentskom domu.

Sukladno navedenom Studentski centar u Zagreb definirao je obračun stanarine za naredne mjesece, počevši sa tekućim mjesecom travnjem:

  • studenti koji su useljeni u studentske domove i fizički se tamo nalaze, plaćaju redovitu cijenu smještaja, sukladno kategoriji smještaja koju koriste;
  • studenti koji su useljeni u studentske domove “Stjepan Radić”, “Cvjetno naselje” i “Dr. Ante Starčević”: I. – V. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 100,00 kn;
  • studenti koji su useljeni u studentski dom “Lašćina”: VI. i VII. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 50,00 kn;
  • studenti koji su ostvarili pravo na subvencionirani smještaj u sklopu SN „Cvjetno naselje“, ali su zbog mobilizacije preseljeni u SN „Stjepan Radić“ (11. i 12. paviljon: I. kategorija), do dana iseljenja (22.3.2020.) plaćaju punu cijenu stanarine SN „Cvjetno naselje“, a od 22.3.2020. biti će useljeni kao “treći u sobi” te će snositi 50% redovne cijene smještaja (I. kategorije).

Povrat stanarine vrši se nakon što se student uredno iseli iz studentskog doma sukladno Domskom redu Studentskog centra u Zagrebu. To podrazumijeva da je soba oslobođena od stvari te da je ključ vraćen upravi studentskog naselja.

Studentima koji su dosadašnjim redovitim plaćanjem stanarine došli u pretplatu, pretplaćeni iznos koristiti će se za zatvaranje budućih stanarina, do dana iseljenja iz studentskog doma.

Obračun stanarine za tekući mjesec vršiti će se krajem mjeseca.