Pretraga

SC Osijek studentima uopće neće naplaćivati smještaj u domovima za travanj, Zagreb objavio detalje

A- A+

Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću da studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu, ne plate stanarinu za travanj, što znači da tamošnji studenti ne bi trebali platiti čak ni “čuvanje smještaja” od 100 kuna. Podsjetimo, jučer smo pisali o odlukama tri velika SC-a vezano za plaćanje stanarine u studentskim domovima za travanj.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Iz Studentskog centra Osijek dobili smo odgovor na upit o plaćanju stanarine za travanj u studentskim domovima.

Izdvojeni članak
Prvi paviljon Save (Foto: Dominik Smolak)

Pitali smo najveće SC-e koliko će studenti plaćati stanarinu u domovima za travanj

Samo oni studenti koji su ostali u domovima plaćat će smještaj

– Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću, na temelju Odluke Ministarstva, da Upravno vijeće donese Odluku da svi studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u sobama, za travanj ne plate tvz “čuvanje smještaja”. Elektronička sjednica Upravnog vijeća zakazana je za 6.4.2020 i s prijedlogom Odluke o plaćanju 0,00 kuna za travanj 2020. za studente koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu, ogovorili su nam.

Studentski centar Split, Rijeka, ali i Zagreb studentima će naplatiti čuvanje smještaja u iznosu od 100 kuna, kako smo jučer već pisali.

Što se Osijeka tiče, kažu da je trenutno oko 30 studenata u Novom studentskom domu i samo će oni platiti smještaj za travanj 2020. po cijenama koje je Upravno vijeće donijelo za akademsku godinu 2019./2020 . Dio studenata se službeno odjavio i iselili su se iz domova.

Studentski centar Zagreb objavio detaljne cijene stanarina za studente

Iz SC-a Zagreb jučer su nam samo načelno odgovorili da razmatraju Odluku Ministarstva no danas su na stranicama objavili koliko će i za koga točno iznositi cijena smještaja u studentskim domovima za travanj. Obavijest prenosimo u cijelosti:

Ovim putem Vas obavještavamo da je Studentski centar u Zagrebu, temeljem Odluke o dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020. od 31. ožujka 2020. Ministarstva znanosti i obrazovanja, donio odluku o umanjenju ukupne cijene smještaja na 100,00 kuna ili manje studentima s ostvarenim pravom na smještaj u studentskom domu, a koji radi trenutnih mjera Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite nisu smješteni u studentskom domu.

Sukladno navedenom Studentski centar u Zagreb definirao je obračun stanarine za naredne mjesece, počevši sa tekućim mjesecom travnjem:

  • studenti koji su useljeni u studentske domove i fizički se tamo nalaze, plaćaju redovitu cijenu smještaja, sukladno kategoriji smještaja koju koriste;
  • studenti koji su useljeni u studentske domove “Stjepan Radić”, “Cvjetno naselje” i “Dr. Ante Starčević”: I. – V. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 100,00 kn;
  • studenti koji su useljeni u studentski dom “Lašćina”: VI. i VII. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 50,00 kn;
  • studenti koji su ostvarili pravo na subvencionirani smještaj u sklopu SN „Cvjetno naselje“, ali su zbog mobilizacije preseljeni u SN „Stjepan Radić“ (11. i 12. paviljon: I. kategorija), do dana iseljenja (22.3.2020.) plaćaju punu cijenu stanarine SN „Cvjetno naselje“, a od 22.3.2020. biti će useljeni kao “treći u sobi” te će snositi 50% redovne cijene smještaja (I. kategorije).

Povrat stanarine vrši se nakon što se student uredno iseli iz studentskog doma sukladno Domskom redu Studentskog centra u Zagrebu. To podrazumijeva da je soba oslobođena od stvari te da je ključ vraćen upravi studentskog naselja.

Studentima koji su dosadašnjim redovitim plaćanjem stanarine došli u pretplatu, pretplaćeni iznos koristiti će se za zatvaranje budućih stanarina, do dana iseljenja iz studentskog doma.

Obračun stanarine za tekući mjesec vršiti će se krajem mjeseca.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap