Pretraga

Sljedeće godine vas očekuju stroži kriteriji za upise na fakultete

A- A+

Senat Sveučilišta u Zagrebu prije dva dana donio je odluku o pooštrenju kriterija za upis na prvu godinu preddiplomskih studija za akademsku godinu 2013./2014. Odluku je priopćila prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u sveučilišnom Rektoratu.

Prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izložila odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu oko pooštravanja kriterija prilikom upisa na prvu godinu preddiploskog studija. Odlučeno je kako će se odobriti zahtjev fakulteta da se od upisnika traži polaganje više razine makar jednog obaveznog predmeta na državnoj maturi. Odluka stupa na snagu u akademskoj godini 2013./2014.

www.dnevno.hr

Izdvojeni članak

Rektor Bjeliš preko ljeta spava u studentskom domu

Od ukupno 33 fakulteta koji čine Sveučilište u Zagrebu njih 21 traži višu razinu hrvatskog jezika kao upisni kriterij. Prilikom upisa na 17 sveučilišnih sastavnica osobe prisupnici moraju na državnoj maturi  položiti višu razinu iz matematike, a položenu A razinu iz stranog jezika zahtjeva 13 fakulteta.

Na svim nastavničkim studijima se traži napredna razina hrvatskog jezika te je na tim studijima već utvrđen način bodovanja. Sve sveučilišne sastavnice su definirale traženi izborni predmet, a samo 12 ih je definiralo prag u okviru upisnih kriterija.