Pretraga

Službeno pokrenut novi studij farmacije: Dobili su zeleno svjetlo, prijaviti se možete – odmah

A- A+

Medicinski fakultet riječkog sveučilišta dobio je zeleno svjetlo za novi studij – farmacija. Inače jako popularan program među maturantima do sad se mogao studirati u Splitu i Zagrebu. Upisi kreću već u ljetnom roku što znači da taj studij možete prijaviti već sada.

ljekarna

Foto: Unsplash; Tbel Abuseridze

– S ponosom objavljujemo da su otvorene prijave za studijski program integriranog sveučilišnog studija Farmacija. Riječ je o zajedničkom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci u trajanju od 5 godina. Ukupna upisna kvota za državljane EU iznosi 30 studenata, ističu s riječkog sveučilišta.

Poznati uvjeti upisa

Na studij farmacije, kako su spomenuli upisat će 30 studenata. Prosjek svih ocjena bodovat će se s deset posto, a za konkuriranje za upis ovog studijskog programa morat ćete sva tri obvezna predmeta položiti na višoj razini, s tim da će se hrvatski bodovati 10 posto, matematika 20 posto, a strani jezik 10 posto.

Uz obvezne, na maturi ćete morati položiti i izborni ispit iz kemije, koji će se vrednovati s 25 posto ukupnih bodova. Na izbor vam ostavljaju i polaganje biologije na maturi, što će se onim koji to učine bodovati s 22 posto od ukupnog broja bodova. Tom studiju, kao i uvjetima upisa, možete pristupiti kroz sustav Postani student, na ovom linku.

Izdvojeni članak
farmacija

Osnovan novi studij farmacije u Hrvatskoj: Očekuje se da će prve studente upisati već ove godine

Potrebni na tržištu rada

– Sveučilište u Rijeci zahvaljuje svima koji su sudjelovali u osnivanju studija Farmacije i u tom procesu ističemo važnost dobre međuinstitucijske suradnje koja je ostvarena između Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Jadran galenskog laboratorija, Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Hrvatsko ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva institucija koje su bile prisutne od samog pokretanja procedure osnivanja studijskog programa Farmacije, istaknuli su sa Sveučilišta.

Ovaj studij pokrenuli su, kako su nam rekli u ožujku, prateći podatke Zavoda za zapošljavanje kao i postojanje nesrazmjera između ponude i potražnje farmaceutskog kadra na tržištu rada. Više o tome možete pročitati ovdje.