Pretraga

Šokantno: Student Maro iz Dubrovnika morao iznajmiti stan na zagrebačkoj Pešćenici

A- A+

Maro Držić (19) morao se suočiti s pravom dramom prilikom odlaska na studij u Zagreb. Naime, za razliku od svojih kolega Dubrovčana, koji su se zaputili na školovanje u metropolu u vlastite stanove, on nije bio te sreće. Štoviše morao je iznajmiti stan u zloglasnom dijelu grada. Potreseni Maro i njegov otac Miho ispričali su nam detalje svoje nesretne sudbe.

Student Ekonomskog fakulteta Maro Držić iz Dubrovnika susreo se s prvom životnom dramom prilikom dolaska na studij u Zagreb. Njegovi roditelji zbog preuređenja na obiteljskoj rezidenciji Vili Mariji, nisu mu mogli kupiti stan u Zagrebu pa ga je morao iznajmiti – i to na Pešćenici! 

Izdvojeni članak

Ovo su stvari na koje morate obratiti pažnju prilikom iznajmljivanja stana

Vidno potresen 19-godišnjak otkriva detalje svoje storije.

– Kao i svi moji vršnjaci iz Dubrovnika i sam sanjao da ću kada odem u Zagreb na studij boraviti u vlastitome stanu, barem negdje u širem centru grada. Međutim očito ja nisam te sreće.

Ne samo da nisam u svome stanu nego sam morao iznajmiti neki tamo na Pešćenici. Najgore od svega, što me to toliko pogodilo da sada ne mogu ni obavljati fakultetske obaveze. Uopće ne znam kako ću dalje, iskren je u svojoj boli Maro.

Nažalost po 19-godišnjaka, ni iz ustiju svoga oca Mihe nije dobio riječi utjehe. Štoviše i Držić stariji prolazi kroz dramatičan životni period.

Izdvojeni članak

Život u domu: Savjeti koji će vam dobro doći

– Otkada su susjedi čuli da sam morao sina poslati u iznajmljeni stan u Zagreb, ne prestaju me zadirkivati. Više ne mogu prošetati Stradunom od tih podsmijeha, a i supruga je radi ponižavanja kolegica prestala ići na nedjeljne mise, ispovijest nam predočava Miho Držić.

No kao nada i utjeha Držićima ostaje spomenuta Vila Marija zbog koje je i došlo do svih ovih komplikacija i okolnosti da jedva punoljetni Maro bude stigmatiziran.

– U Cavtatu smo pokrenuli veliku investiciju u našu Vilu Mariju, koja će imati 11 apartmana tako da smo bili uskraćeni kupiti neki stan u Zagrebu ove godine. E da sam znao da će se ovako zlo sručiti na našu obitelj, sigurno bi pametnije postupio. Obećavam ovako javno svome sinu jedincu da će i on kao i sve njegove kolege iz Dubrovnika dobiti vlastiti stan, čim malo stanemo na noge, ratoborno povišenim tonom poručuje Miho. 

Obzirom da će zbog pretrpljenih trauma 19-godišnji Maro studirati bar do 30-te, ovo privremeno podstanarsko rješenje zasigurno će ostati tek ružna uspomena s početka studija. Mladić je dodao na kraju da je upoznat i sa slučajem studenta Filozofskog fakulteta Džive iz Gruža, koji je pretrpio još gora poniženja zbog toga što živi u domu na Savi.

Marin tata Miho prodao jednu vilu i kupio sinu stan od 100 kvadrata kod Britanca!