Pretraga

Štikle, med, gitara, kopačke: Nema što se na ‘Savi’ ne može prodati

A- A+

Med, koncertne karte, kopačke, lješnjaci, odjeća, vino, rakija i tako bi u nedogled mogli nabrajati dugačak popis oglasa savskih studenata. Društvene mreže prepune su simpatičnih oglasa u kojima se zaista može naći svega. Tamošnji stanovnici prava su mala zajednica pa u svega nekoliko koraka, mogu zaraditi, odnosno napraviti brzinski šoping. 

Facebook, screenshot

Na ‘Savi’ prolazi sve. Bilo da se radi o nakitu, nošenoj odjeći ili pak voću i povrću. Bitno je samo da cijena bude pristupačna, a oglas što kreativniji. Kako su nam otkrili ‘trgovci’ u moru oglasa koji se svakodnevno objavljuju na grupama, za oko će uvijek zapeti onaj najzanimljiviji.

Izdvojeni članak

Najčešće posudbe među stanarima zagrebačkih studentskih domova

Treba znati kako prodati proizvod

Ako znate kako prodati, obavit ćete to vrlo lako – teorije su to naših sugovornika koji očigledno već imaju jako dobro razrađenu marketinšku taktiku.

– Prodaja je definitivno bolja, kada više pažnje posvetite objavi. Zadnji put kad sam stavio da prodajem na grupu, nisam ništa prodao, a kad sam svoje proizvode uslikao sa svojim kolegama prodaja je zamjetno porasla. Mislim da je itekako važno da oglas bude zanimljiv i smiješan, otkriva nam student koji prodaje domaći med.

Kupca treba znati kako pridobiti na svoju stranu, a i tu su školu izgleda savski trgovci položili s odličnom ocjenom. 

– Degustacija uvijek ulazi u obzir. I kada ne žele probati ja im dam da probaju jer znam što prodajem. Dosad nije bilo nikakvih problema i zadovoljan sam, otkriva prodavač likera koji je u vrijeme nezaboravnih tuluma na Savi itekako traženi prodavač.

Prodaja meda, likera i voća priznaju nam studenti, ide veoma dobro, a kako to i obično biva, u inboks znaju stić i poruke simpatičnog karaktera.

– Znalo se dešavati da me djevojke pitaju mogu li im sniziti cijenu zato što su cure pa nerijetko popustim ili im poklonim jednu bocu viška, priznao je jedan student koji također prodaje svoje proizvode na grupama.

Facebook, screenshot

Izdvojeni članak

[Dopisi sa Save] Fuj stan, živjela Sava!

‘Od par tisuća stanovnika barem će se jedan javit’

Iako je vino i ‘žešća’ najisplatljivija roba, za pristupačnu cijenu možete se odjenuti od glave do pete. Za četrdesetak ili manje kuna možete kupiti majicu ili traperice jednom ili nikad nošene, a u asortimanu ‘savske online trgovine’ često se mogu naći i cipele. Doduše, više za djevojke, ali i momci mogu kupiti dobar par kopački. 

I djevojka koja je nedavno prodavala štikle, slaže se da dobro upakirani proizvod itekako može dobro proći.

– Javilo mi se desetak cura u periodu od sat vremena, mislim teško se ne javit na takve cipele. Dobra slika, dobar model cipela, brutalna boja, veličina koja je česta, nema problema. Oglas, ako nije neka sprdačina, može biti samo dobar. Od par tisuća studenata na Savi barem jedan ce se javit. Mislim da se sve može prodati, ako je ok oglas i slika onoga što prodaješ, kazala nam je.

I na kraju balade zadovoljni su svi; od djevojaka koje su na vrijeme uspjele ‘ušećariti’ cipele za plesnjak, ekipe željne pravog domaćeg vina pa sve do trgovaca koji su ako ništa drugo, zaradili da se pridruže svima u partijanju do jutra.

– Kad vidim neku dobru ponudu javim se. U više navrata smo kupili cugu. Nije skupo, domaće je, a i definitivno nam je bliže od bilo kojeg dućana.Samo pokucaš, zaključio je kupac Marko. 

Facebook, screenshot