Pretraga

Studenti u nevjerici: Godinu i pol od izgradnje, menza na Sveučilištu Sjever napokon kreće s radom

A- A+

Studenti Sveučilišta Sjever u Koprivnici više se neće morati hraniti u udaljenim restoranima, kao što je to bio slučaj proteklih godina. Od osnutka faksa, prehrana je bila organizirana u Hotelu Podravini, Podravki te KTC-u, a jedno vrijeme menze uopće nije bilo. Sada, godinu i pol nakon izgradnje restorana tik do zgrade Sveučilišta, stigla je službena potvrda da menza u Kampusu konačno kreće s radom.

Prostorija nove menze Sveučilišta Sjever u Koprivnici (Foto: Sveučilište Sjever)

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] U ponedjeljak se otvara nova menza u Zagrebu u ključnom dijelu grada za studente

Predstavnici Sveučilišta Sjever i tvrtke KTC u srijedu, 13. ožujka, potpisali su ugovor o pokretanju studentskog restorana i kafića, prema kojem KTC u roku od 30 dana mora pokrenuti menzu i kafić u Sveučilišnom centru u Koprivnici.

Rezultat je to natječaja za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića koji je raspisalo Sveučilište Sjever. KTC, pobjednik natječaja, dosad je imao ugovor i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, ali je studentski restoran bio u njihovom prostoru. Mladim sveučilištarcima lokacija njihove menze nije odgovarala zbog udaljenosti, a sada će imati mogućnost prehrane u sklopu Kampusa.

– Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg studentskog kampusa. Nadamo se da će to dodatno pozitivno utjecati na sveukupno zadovoljstvo studenata i kvalitetu studentskog života u Sveučilišnom centru Koprivnica, istaknuo je prorektor izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša.

Kafić u kojem će studenti provoditi vrijeme u pauzama između predavanja (Foto: Sveučilište Sjever)

A sami studenti jedva su dočekali otvaranje menze.

Izdvojeni članak

Preko 500 učenika okupiralo Sveučilište Sjever: Oduševili su se onime što nudi

– Iskreno, jedva sam čekala da se menza otvori u Kampusu i olakša svima nama živote. Smatram da će se otvaranjem studentske menze i kafića studenti moći više družiti čekajući sljedeće predavanje. Malo mi je samo žao što se to desilo u zadnjem semestru mog studiranja, ali bolje ikad nego nikad, rekla je studentica treće godine Renata Šagolj.

U zgradu menze i kafića, koja je finalizirana još krajem 2017., Sjever je ulagao isključivo svoja sredstva. Radi se o višemilijunskom iznosu.

– Sve smo financirali iz vlastitih sredstava, a riječ je o investiciji od čak 3,5 milijuna kuna. Time pokazujemo da nam je na prvom mjestu kvaliteta studiranja i stvaranje standarda koji će vjerujemo privlačiti još veći broj studenata u Koprivnicu, zaključio je prorektor Tomiša.

Prorektor Mario Tomiša (Foto: Sveučilište Sjever)

Dodao je da će studenti imati subvencioniranu prehranu kao što imaju i u ostalim studentskim restoranima, a za ostale će biti formirana pristupačna ekonomska cijena.

– Jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz restoran će funkcionirati i moderan kafić koji će sigurno postati omiljeno okupljalište studenata, kazao je Tomiša.