Pretraga

Studenti veterine organiziraju besplatnu izložbu egzotičnih životinja

A- A+

Ljubitelji životinja sve više za kućne ljubimce uzimaju egzotične životinje, među kojima se ponekad nađu i reptili. Zbog činjenice da se o takvim životinja vrlo malo zna, Udruga studenata veterinarske medicine ‘Equus’ organizira besplatnu edukativnu izložbu s popratnim predavanjem pod nazivom ‘Reptilomania +’. Dobrodošli su svi znatiželjnici i zaljubljenici u egzotične životinje, a izložba će se održati u prostorijama Veterinarskog fakulteta u Zagrebu od 7. do 9. svibnja u vremenu od 9:00 do 17:00 sati.

Neprofitna Udruga studenata veterinarske medicine ‘Equus‘ odlučila je organizirati besplatnu edukativnu izložbu za sve znatiželjnike, ljubitelje ili zaljubljenike u egzotične životinje. Edukativna izložba s popratnim predavanjem pod nazivomReptilomania +’ održat će se u prostorijama Veterinarskog fakulteta od 7. do 9. svibnja u vremenu od 9:00 do 170:00 sati.

Izdvojeni članak

Zamislite ove životinje kao svoje kućne ljubimce

Iz udruge ‘Equus’ navode kako je glavni cilj ove izložbe približiti studentima veterinarske medicine, veterinarskim tehničarima, ali i ostalim znatiželjnicima, tematiku egzotičnih životinja jer se u današnje vrijeme sve više egzotičnih životinja drži kao kućne ljubimce. Upravo zbog te činjenice dolazi i do rasta broja egzotičnih životinja kao pacijenata.

Studenti na ovaj način žele odbaciti stereotipe te ukazati na jedno relativno novo područje koje doktor veterinarske medicine može uključiti u svoje područje djelatnosti. Uz navedeno, ‘Reptilomania+’ će omogućiti svim zainteresiranima upoznavanje s najčešćim vrstama egzotičnih životinja koje se drže kao kućni ljubimci, kao i ukazivanje na potrebne prikladne uvjete smještaje, prehrane, mogućnosti uzgoja kao i liječenja istih.

U sljedećem dokumentu se nalazi popis predavača.