Pretraga

Studentski zbor nezadovoljan jer nisu dobili potpunu dokumentaciju od SC-a

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je dokument koji je dobio od Sanacijskog upravitelja Peje Pavlovića u ponedjeljak. Nezadovoljni su jer su dobili samo dio tražene dokumentacije, a u priopćenju navode neke nelogičnosti koje su uočili.

foto:srednja.hr

– Pregledavanjem dobivene dokumentacije naišli smo na dosta nelogičnosti te smo se obratili stručnjacima čije očitovanje očekujemo kroz 24 sata. Nakon njihovog očitovanja, javno ćemo objaviti dobivene rezultate, stoji u prioćenju Studentskog zbora koje prenosimo na kraju teksta.

Studentski centar je u dostavljenoj dokumentaciji opravdavao povećanje cijena, a Zbor navodi da nedostaju neki dodatni prihodi poput legalnih ilegalaca (koji plaćaju 50% mjesečne stanarine), prihodi od studenata koji dolaze na kraći period (po cijeni od 73 kune po noći), prihodi od sportskih djelatnosti (teretane u domu), prihod od praonice rublja, prihodi od najma za gospodarske djelatnosti Studentskog centra (frizerski salon, kopiraona).

– Cijene smještaja po cjeniku od 01.01.2016.godine morale bi se dodatno povećati za 32 % kako bi se osiguralo da sektor smještaja SC-a posluje na pozitivnoj nuli uz obvezatan uvjet održavanja rezultata projekta rekonstrukcije SN po faktoru od 5 % godišnje na 20 godišnjoj razini. Ukoliko se želi sve smještajne kapacitete dovesti na razinu smjestaja SN Cvjetno naselje i Stjepan Radić tada je uz uvjet dobivanja daljih donacija potrebno cijene smjestaja po cjeniku od 01.01.2016. povećati za 44,4 % kako bi se osiguralo da sektor smjestaja SC-a posluje na pozitivnoj nuli uz obvezatan uvjet održavanja rezultata projekta rekonstrukcije SN po faktoru od 5 % godišnje na 20 godišnjoj razini, navodi SC u dokumentaciji koju u cijelosti možete preuzeti ovdje.

Prenosimo priopćenje Studentskog zbora u cijelosti:

Drage kolegice i kolege studenti,

obavještavamo Vas da je Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s domskim odborima i studentskim organizacijama na sastanku 10. prosinca 2015. zatražilo od Studentskog centra sljedeću dokumentaciju:


1.Troškovnike za djelatnost smještaja za 2012. g., 2013. g., i 2014. g.


2.Izračun o dijelu zajedničkih troškova po pojedinom studentskom naselju uz pojašnjenje što se podrazumijeva pod zajedničkim troškovima za 2012. g., 2013. g., i 2014.g.


3. Projekciju prihoda i rashoda za troškove smještaja u 2016. g. temeljenu na pozitivnim čimbenicima koje će izazvati obnova domova.

Na sastanku sa sanacijskim upraviteljem gospodinom Pejom Pavlovićem, održanom 18. siječnja, predan nam je sljedeći dokument koji se odnosi samo na 3. točku gore tražene dokumentacije : „Analiza samoodrživosti projekta rekonstrukcije studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje u Zagrebu kroz analizu cijena smještaja“ koji vam dolje prenosimo u cijelosti.

Studentski predstavnici su prvim uvidom u gore navedeni dokument uočili da su u navedenom dokumentu prikazani rashodi i potrebe za financiranje sektora smještaja Studentskog centra. Uočili smo kako u navedenom dokumentu nedostaju prihodi poput legalnih ilegalaca (koji plaćaju 50% mjesečne stanarine), prihodi od studenata koji dolaze na kraći period ( po cijeni od 73 kune po noći), prihodi od sportskih djelatnosti (teretane u domu), prihod od praonice rublja, prihodi od najma za gospodarske djelatnosti Studentskog centra (frizerski salon, kopiraona).

Pregledavanjem dobivene dokumentacije naišli smo na dosta nelogičnosti te smo se obratili stručnjacima čije očitovanje očekujemo kroz 24 sata. Nakon njihovog očitovanja, javno ćemo objaviti dobivene rezultate.