Pretraga

Studentski zbor traži smjenu Peje Pavlovića i objavljuju dokumentaciju koji su zahtijevali studenti

A- A+

Studentski zbor je priopćenjem na svojim stranicama zatražio od ministra i Vlade smjenu Sanacijskog upravitelje Peje Pavlovića i cijelog Sanacijskog vijeća SC-a. Kao razloge navode odugovlačenje s konačnom odlukom, konstantne promjene mišljenja oko uloge Studentskog zbora u formiranju cijena i nedostavljanje potpune dokumentacije radi kojih se povisila cijena domova. Dokumentaciju koja je prvotno bila dostupna samo u uredima Zbora, sada možete skinuti ovdje, a u nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a: Evaluacija cijena smještaja radit će se za šest mjeseci

Dragi studenti, poštovana javnosti,

na današnjoj sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, studentski predstavnici su raspravljali o Odluci Sanacijskog vijeća o cijenama studentskog smještaja te o cijelom postupku koji je prethodio donošenju spomenute odluke.

Drago nam je da se Sanacijsko vijeće napokon sastalo i potvrdilo prethodne zaključke Povjerenstva. No, nažalost ne možemo biti zadovoljni odnosom i radom Sanacijskog upravitelja Peje Pavlovića i Sanacijskog vijeća prema studentima i studentskim predstavnicima.

Od trenutka kada su spomenuti donijeli prijedlog bezobrazno visokih cijena smještaja pa do donošenja konačne odluke bili smo izloženi konstantnim napadima iz SC-a, plasiranju neistina u medije, pokušajima huškanja studenata na studentske predstavnike i različitim ucjenama.

U čitavom postupku studentski predstavnici su htjeli zadržati akademsku razinu komunikacije, obraniti studentska prava, uzimajući u obzir njihove potrebe i mogućnosti, ali i stvarno stanje u Studentskom centru.

Izdvojeni članak

Studentica ožalošćena svojim predstavnicima: Zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas SC-a

Kako bismo dodatno potvrdili da nam nije u cilju bilo skrivati informacije o studenata uključivši i realno stanje Studentskog centra objavljujemo cjelokupnu dokumentaciju. Dokumentacija sadrži svu korespondenciju između Studentskog zbora i Studentskog centra, zaključke, financijsku dokumentaciju, analize Studentskog zbora i dr.

Zaključkom Skupštine Studentskog zbora tražimo od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Vlade RH da po hitnom postupku smijeni Sanacijskog upravitelja Peju Pavlovića i Sanacijsko vijeće.

Sanacijskom upravitelju između ostalog zamjeramo:

Izdvojeni članak

Studentski zbor odgovorio na pritužbe kolega zbog pregovora za cijene u domovima

  • Konstantne promjene stavova od toga da se Studentski zbor nema pravo miješati u formiranje cijena, da studentski predstavnici nisu kompetentni, da nije potrebno sagledati mogućnosti i potrebe studenata pa sve do lažne podrške promjenama cijena i odugovlačenja u donošenju odluke.

  • Od trenutka kada je Studentski zbor zatražio obrazloženje i prateću dokumentaciju, Sanacijski upravitelj je najprije odbio predati dokumentaciju pod izgovorom tajnosti i da je taj prijedlog neupitan, temeljen na projekcijama stvarnih prihoda i rashoda te da je spomenuti prijedlog cijena najniži mogući! Nakon što je suočen sa Zakonom o pravu na pristup informacijama predana nam je nepotpuna dokumentacija koja ujedno sadrži i neistinite podatke. Nakon niza zavrzlama uspjeli smo pribaviti sve relevantne podatke i pobiti sve argumente koje je Sanacijski upravitelj iznosio u ranijim istupima.

  • Sanacijsko vijeće na čelu sa Pejom Pavlovićem je uporno otezalo cijeli postupak koji je potrajao više od 75 dana i donio nestabilnost u rad Studentskog centra te nemir među studente.

Smatramo nužnim da Studentski centar što prije dobije kompetentno vodstvo koje će se uhvatiti u koštac s nagomilanim problemima i osigurati održivo poslovanje Studentskog centra na korist studenata i djelatnika Studentskog centra.