Pretraga

Studentski zbor Sveučilišta pisao Vladi: ‘Strahujemo za sigurnost imovine iseljenih studenata’

A- A+

Studenti zagrebačkog Cvjetnog naselja i dalje su ogorčeni načinom na koji su iseljeni iz studentskog doma. Podsjećamo, na dan velikog potresa iselili su iz svojih soba kako bi u njih mogle useliti obitelji čije su kuće stradale u potresu. Stvari stanara kojih nije bilo spakirali su djelatnici SC-a. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na način iseljenja žalio se Vladi. Poručuju kako strahuju za sigurnost imovine iseljenih studenata.

Iseljavanje stanara doma ‘Cvjetno’; screenshot: HRTi

Vjerojatno koliko i saniranje štete od potresa, trajat će i rasprava oko iseljenja studenata iz Studentskog doma Cvjetno naselje.

Izdvojeni članak

Pitali smo SC hoće li studenti koji su otišli plaćati dom i zašto je Cvjetno nemarno evakuirano

Studenti, naime, nisu nimalo zadovoljni odgovorima koje je SC dao na pitanja Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, a koja su se ticala sigurnosti studenata, njihovog zdravlja i njihovih privatnih stvari.

Dio studenata ljuti činjenica da je SC s njima loše i nikako o svemu komunicirao. Nakon potresa, Studentski zbor i Domski odbor obavijestili su ih da se moraju iseliti, a SC je obavijest stavio tek kasnije popodne kada je većina studenata već iselila iz doma. Iz SC-a su nam, podsjetimo i to, rekli kako su samo slijedili naputke Stožera civilne zaštite koji je nakon potresa mobilizirao i studentski dom i njegove zaposlenike.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sada je pravdu tražio i od Vlade Republike Hrvatske.

– Ono što smeta oštećene studente i studentske predstavnike je manjak komunikacije, organizacija cijelog postupka od strane Studentskog centra kao i njihovo poricanje odgovornosti za propuste koje su učinili, pojašnjavaju iz Zbora Sveučilišta.

Poručuju kako strahuju za sigurnost imovine iseljenih studenata, a naglašavaju i da studentima nikada nije problem ustupiti krevet nekome tko je u potrebi.

– Mi smo ti koji nesebično volontiraju u ovim teškim vremenima, ističu.

Što su još napisali Vladi, pogledajte u pismu koje su objavili u cijelosti:

 

Prethodni tekstovi na ovu temu:

Studenti koji su iseljeni iz doma na Cvjetnom ljuti na SC: ‘Učinjeno je mnogo propusta za koje vjerojatno nitko neće odgovarati’

Pitali smo SC hoće li studenti koji su otišli plaćati dom i zašto je Cvjetno nemarno evakuirano

SC odgovorio studentima: Evo što kažu o mobilizaciji Cvjetnog naselja i sigurnosti studenata
Kreće evakuacija studentskog doma: U njega će useliti oni čiji su domovi stradali u potresu


Studenti oko preseljenja s Cvjetnog: Jedni revoltirani i tvrde da je to epidemiološka bomba, za druge razumno rješenje

Studenti nezadovoljni načinom iseljenja s Cvjetnog, upravitelj SC-a: Građani u samoizolaciji neće u domske sobe

Studentski dom u Zagrebu prestaje s radom: Iseljavaju se svi studenti


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.