Pretraga

Sveučilište dijeli subvencije za smještaj: Otvoren je javni poziv, evo tko se može prijaviti

A- A+

Nakon što je otvoren natječaj za studentske domove u Rijeci, tamošnje sveučilište raspisalo je i javni poziv za dodjelu dodatnih subvencija za smještaj studenata. Pravo na tu subvenciju imaju studenti slabijeg socioekonomskog statusa.

Foto: srednja.hr

Sveučilište u Rijeci u 2021./2022. akademskoj godini dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2021. do 15. srpnja 2022. godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija koji su sastavni dio ovog poziva, a za što je u proračunu Sveučilište osiguralo 400.000,00 kn i time postalo jedino Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju, javljaju sa Sveučilišta u Rijeci.

Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju studenti Sveučilišta u Rijeci koji ostvare pravo na smještaj u studentskom naselju ‘Trsat’ temeljem nedavno raspisanog natječaja za domove. Dugi uvjet je da ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna), a prijaviti se mogu i studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu (stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi). Detaljnije tekst javnog poziva proučite pri dnu teksta.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za studentski dom u Rijeci: Ove godine prijave se šalju isključivo poštom

Krajnji rok za podnošenje prijave je petak, 29. listopad 2021. do 16:00 sati, a kontakt adresa za nejasnoće i dodatne informacije je [email protected].

Sa sveučilišta poručuju i da će isplata za ljetni semestar 2020./2021. biti izvršena po dostavljanju podataka za obračun od strane Studentskog centra Rijeka, a najkasnije u rujnu.

Prijavni Obrazac 1 možete preuzeti ovdje, dok se u nastavku nalazi javni poziv u kojemu su detaljno opisani svi koraci prijave. Napomena, ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [937.81 KB]