Pretraga

Sveučilište u Puli dobiva dva nova studija popularna među maturantima

A- A+

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prošloga je tjedna svečano obilježilo svoj dan, a pozdravni govor održao je rektor Alfi Barberi. Okupljenima je najavio izgradnju dva nova paviljona studentskog doma, te potvrdio kako Sveučilište dobiva i neke nove studije, između ostalog studij Sestrinstvo i Rani predškolski odgoj i obrazovanje.

Foto: www.unipu.hr

Ove godine pulsko je Sveučilište proslavilo jedanaestu godinu svoga postojanja, a u novo je desetljeće zakoračilo pokretanjem nekih novih studija. Širenje Sveučilišta planira se i u narednim godinama.

Izdvojeni članak

U Osijeku je pokrenut jedan od traženijih studija među maturantima

– Pri Fakultetu odgojnih i obrazovnih znanosti otvoren je novi izvanredni stručni studij predškolskog odgoja na talijanskom jeziku u Umagu. Pokrenut je postupak za otvaranje doktorskog studija te Preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, kazao je u svom govoru rektor Alfi Barbieri

Valja spomenuti i kako je tamošnji Filozofski fakultet protekle akademske godine otvorio studij japanskog jezika i kulture te započeo s aktivnostima na pripremi studija anglistike i arheologije.

– Također, jedan od najmlađih odjela Sveučilišta, Odjel za prirodne i zdravstvene studije, osim izvođenja postojećeg studijskog programa Znanosti o moru i usredotočenja na interdisciplinarnu problematiku ekologije mora, bioraznolikosti i evolucije te utjecaja čovjekovih aktivnosti na morski okoliš u svjetlu klimatskih promjena, proveo je zadnje pripreme za početak izvođenja stručnog studija Sestrinstva, rekao je rektor Barbieri. 

Prošle su godine pulski studenti po prvi puta koristili smještajne kapacitete novog Studentskog doma i osiguranu prehranu u Studentskom restoranu i piceriji. No, ni po pitanju razvoja smještaja Sveučilište u Puli s tamošnjim SC-om ne planira stati, a smještajni kapaciteti narednih će se godina povećati. 

– Najljepši događaj koji je obilježio završetak 2016.-e godine bilo je potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem kojeg je Sveučilište ostvarilo 58,5 milijuna kuna za izgradnju dvaju novih paviljona studentskih smještajnih kapaciteta, projekt kojeg očekujemo okončati do sredine 2019. godine, obećao je rektor te dodao kako će Sveučilište će nastaviti s investicijom izgradnje Kampusa.