Pretraga

Velika novost za učenike medicinskih škola i studente sestrinstva: KBC im dodjeljuje stipendije

A- A+

KBC Rijeka prvi put nadolazeće školske i akademske godine stipendirat će učenike srednjih medicinskih škola i studente prijediplomskog stručnog studija sestrinstva. Dodijelit će se ukupno 50 stipendija, od kojih će 30 biti za učenike i 20 za studente. Iznos je 200 eura mjesečno.

medicinska sestra cijepi osobu

Cijepljenje | foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

KBC Rijeka prvi će put stipendirati učenike četvrtih i petih razreda srednjih medicinskih škola te studente završne godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva. Dodijelit će se 30 stipendija za učenike i 20 za studente, a iznos je 200 eura mjesečno.

– Učenici će stipendiju dobivati tijekom deset mjeseci školske godine, a studenti tijekom 12 mjeseci akademske godine. Natječaj će biti objavljen u rujnu, nakon okončanja postupaka upisa na obje obrazovne razine. Pravo na podnošenje prijave imaju svi učenici upisani u četvrti i peti razred srednje škole smjera medicinska sestra te tehničar u školskoj godini 2023./24. i svi redoviti studenti završne godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva u akademskoj godini 2023./24., kažu iz KBC-a Rijeka.

Izdvojeni članak
medicinska sestra, medicinske sestre

Medicinska škola jedina traje pet godina: ‘Učenici imaju više vježbi i spremniji su za tržište rada’

Kriteriji koji će se bodovati obuhvaćaju postignuti uspjeh u dosadašnjem obrazovanju, osvojene nagrade, sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i posebne okolnosti iz socijalnog statusa i prava po drugim osnovama. Iz KBC-a Rijeka ističu kako su se odlučili na uvođenje stipendiranja s ciljem privlačenja budućih zaposlenika i poticanja interesa da u ovoj kliničkoj ustanovi ostvare svoje karijerne izazove i ciljeve.

– KBC Rijeka, koji je jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u ovom dijelu zemlje, očekuje dobar interes kandidata jer nudi kvalitetno i stimulativno radno okruženje s mnogobrojnim mogućnostima daljnjeg napredovanja u radu te stjecanje dodatnih stručnih kvalifikacija kroz nastavak edukacije, zaključili su iz KCB-a Rijeka.

Copy link
Powered by Social Snap