Pretraga

Televizija Student nahvaljena na irskom portalu!

A- A+

Televizija Student je medij koji funkcionira u sklopu Fakulteta političkih znanosti nepunih godinu i pol, a čije sadržaje stvaraju isključivo studenti, pod mentorstvom profesora. Financiraju se u potpunosti sami, a kvaliteta sadržaja prepoznata je i izvan granica zemlje. Nakon što je 2012. godine emisija Televizije Student ‘CRO ID: Who are we?, Tko smo mi?’ osvojila prvo mjesto na prestižnom natjecanju u Las Vegasu, stiglo je još jedno međunarodno priznanje. Irski portal Circular.org je objavio priču o Televiziji Student s naslovom ‘Croatian Student Television – From Basement to National Broadcast’ (Hrvatska televizija Student – Od podruma do nacionalnog emitera).

Foto: screenshot iz nagrađene emisije ‘CRO ID: Who are we?, Tko smo mi?’

Televizija Student djeluje pri Fakultetu političkih znanosti, a njene sadržaje kreiraju isključivo studenti spomenute visokoobrazovne institucije. Medij postoji nepunih godinu i pol, a stvoren je kao platforma za ekspresiju kreativnih studentskih ideja, kao i praktičnu nastavu. Međutim ‘mali studentski podrumski tim’ u kratkom vremenu je od svojevrsne radionice postao televizija, čiji se prilozi emitiraju i na javnom hrvatskom televizijskom servisu HTV-u. Ono što je također kuriozitet je činjenica da su financijski samoodrživi, bez pomoći države i drugih izvora.

Izdvojeni članak

Studenti pobijedili s emisijom u SAD – u, a po nagradu ne mogu jer novca nigdje nema

Drugo vrijedno priznanje u kratkoj povijesti televizije

Već 2012. godine, kada je televizija nastala imala je i prvi međunarodni uspjeh. Naime prilog pod nazivom ‘CRO ID: Who are we?, Tko smo mi?’, snimljen u potpunosti na engleskom jeziku, osvojio je prvo mjesto na ‘BEA Festival of Media Arts’ u Las Vegasu, u konkurenciji, najbolja edukativna emisija.

U međuvremenu je televizija Student, malog budžeta, nastala idejom male grupe studenata u fakultetskom podrumu, izašla pred široki auditorij, kroz redovne objave priloga na javnom emiteru, najčešće na HRT-u 4.

Izdvojeni članak

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin snimili emisiju uživo

‘Očekivala sam puno više suradnje sa studentima drugih fakulteta’

I tako 16 mjeseci nakon emitiranja prvih minuta na televiziji Student, o njihovim uspješnim aktivnostima je objavljen članak na irskom portalu Circular.org.

Ovaj uspjeh nimalo ne umanjuje činjenica da ga je napisala studentica iz Zagreba Matea Štiglić, koja trenutno studira u Dublinu, budući da si nijedan urednik neće dopustiti objavu bezvrijednih stvari.

– Matea je lijepo opisala svoje kolege i naš fakultet. Puno se već napravilo na televiziji Student, ali može uvijek i više. Istina, očekivala sam puno više suradnje sa studentima drugih fakulteta, ali nešto uvijek zapne, načelno je ocijenila situaciju povodom ove objave dugogodišnja novinarka HTV-a, projektna menadžerica televizije Student te profesorica televizijskih predmeta na Fakultetu političkih znanosti Tena Perišin.

Pročitajte na ovom linku spomenuti članak s irskog portala.