Pretraga

Televizija Student sinoć zakoračila u svijet medija

A- A+


Izdvojeni članak

Studenti za studente: iz podruma FPZG-a kreće TV Student

Nakon višetjednog odbrojavanja, sinoć je počela s emitiranjem prva studentska televizija u Hrvatskoj, TV Student. Prvim prilogom koji se bavi televizijskim studijem svečano je otvoreno emitiranje te televizije. Ovaj kanal za mlade profesionalce, umjetnike, ali što je najvažnije slobodne kreativce pokrenut je od strane profesorice Tene Perišin s Fakulteta političkih znanosti.

Na krovu zgrade u Lepušićevoj već godinama odašilju se radio valovi hrvatskog radija za studente, Radio Studenta. No od jučer je Fakultet političkih znanosti dobio i televiziju, odgovarajućeg naziva TV Student. Da je ovaj fakultet sa svojim smjerom novinarstva jedan od jačih u regiji, potvrđuje i jučerašnji početak emitiranja.

Iako je deset godina studio u podrumu FPZG-a bio samo radionica za studente novinarstva, to ne umanjuje kvalitetu mnogih priloga i originalnost emisija koje su proizveli mladi medijski djelatnici.
Već danas ove riječi možete provjeriti ako odete na 106. Program Iskon TV-a. No i putem računala možete gledati program i to ovdje.

Od sinoć je tako krenula televizija za studente, koja će ovu populaciju staviti u prvi plan i baviti se svim temama koje se tiču studenata, ali i drugih ljudi željnih nekih novih kreativnih formata.

Studenti su vam pripremili debatnu emisiju, magazin o životu studenata, emisije o novoj umjetnosti, životu nakon fakulteta, sveučilišnom sportu, glazbi i još mnogo toga.
Podsjećamo, ovaj projekt vjerojatno ne bi bio realiziran da nema voditeljice projekta Tene Perišin, te Igora Mirkovića, glavnog urednika televizije. Zainteresiranih studenata ima mnogo, a kakvim temama će se baviti, vidjet ćemo u budućnosti.