Pretraga

Zagrebački studenti uskoro sele na Maksimir: ‘Trenutačno su pripreme vezane za organizaciju’

A- A+

Početkom godine je najavljeno kako će se zbog obnove nakon potresa, tri fakulteta (Građevinski, Arhitektonski i Geodezija), preseliti u prostorije ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona. Već je počeo ljetni semestar, no nastava još uvijek nije preseljena – poslali smo upit fakultetima i evo što su nam odgovorili.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Prije dva mjeseca, odjeknula je vijest da će se nastava za više od 3000 studenata s Građevinskog fakulteta, Geodezije i Arhitektonskog fakulteta preseliti ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona. Preseljenje se očekivalo u ožujku, no ožujak je stigao, a studenti i dalje nisu ispod tribina. Više o tome možete saznati ovdje.

Odgovor s Građevine

Poslali smo upite fakultetima – zanimalo nas je hoće li doći do preseljenja i je li poznato kada. Odgovor smo dobili samo s Građevine, i to nam je odgovorio Stjepan Lakušić, dekan fakulteta i novoizabrani rektor zagrebačkog sveučilišta.

– Preseljenje će se provesti nakon što se ugovore radovi za obnovu zgrade. Trenutačno su pripreme vezane za organizaciju prostora (prostori za predavanja i vježbe te prostori za nastavnike) i to za tri fakulteta koji su smješteni na adresi Kačićeva 26, odgovorio nam je Lakušić.

Izdvojeni članak
Stjepan Lakušić

[VIDEO] Pogledajte govor novog rektora Lakušića: Odgovorio je i na naša škakljiva pitanja

Novoizabrani rektor

Podsjećamo, Lakušić je izabran za novog rektora 1. ožujka, nakon što je na toj poziciji godinama bio Damir Boras. Nakon što je izabran je održao i govor, a više možete saznati ovdje.

– Ja sam htio i energično se borio za ovu poziciju. Moj tim se brinuo godinu i pol dana, prvo kako bi priredio kvalitetan program za ovako jedno složeno sveučilište. To je najsloženiji sustav u Republici Hrvatskoj, kojim treba kvalitetno upravljati, i da bude upravo ona točka gdje će se doći pitati za određena rješenja. Mora biti ono što je kroz povijest bilo, stožerna snaga Republike Hrvatske, za sve odgovore koje u nekom trenu država treba. Ono što je osnovna odrednica mog programa je student u središtu Sveučilišta, koji mora primiti ona najbolja znanja i najbolje nastavne programe. Oni su promotori Sveučilišta i kreatori budućnosti Republike Hrvatske, rekao je Lakušić u uvodnom dijelu govora.