Pretraga

Vodimo vas u posjet Europskoj komisiji: Evo kako se prijaviti

A- A+

Kao i svake godine do sad, i ove smo organizirali srednjoškolsko poslovno natjecanje Ideja godine. Međutim, kako je ova godina potpuno drugačija od svih ostalih, tako smo ovo natjecanje morali izmijeniti te smo ga održali online. Pobjedu je odnio Ramal Salha iz Osijeka, a kao dio nagrade za njega, ali i sve natjecatelje je posjet Europskoj komisiji. Kako je ova godina potpuno drugačija od svih ostalih, Europsku komisiju ćemo posjetiti online, a pozivamo i sve vas, čitatelje portala srednja.hr, da se pridružite!

europska komisija

Prijavi se i obiđi Europsku komisiju s nama! | foto: Guillaume Périgois, Unsplash

Ideja godine poslovno je natjecanje za srednjoškolce u kojoj tražimo najbolju ideju za pokretanje nekog biznisa. Ove godine smo natjecanje održali u online okruženju, a pobjedu je odnio Ramal Salha, učenik Elektrotehničke i prometne škole Osijek. On je pobijedio sa svojim projektom Quillix, aplikaciju za istovremeno gledanje videa s prijateljima.

Drugo mjesto je osvojila ideja iz srednje škole Ludbreg, tim Trio Fantastico koji računa gdje i kako razbiti orah kako bi se sačuvala jezgra i razdvojila od ljuske. Treće mjesto je osvojila ekipa INDIVIDOM iz Gimnazije Velika Gorica koja prilagođava kuće osobama s teškoćama u razvoju.

Kao nagradu za prva tri plasirana tima Ideje godine bila je planirana posjeta sjedištu Europske komisije u Bruxellesu. Međutim, 2020. godina pomrsila je sve planove pa se ovaj put trebao otkazati. Dobre vijesti su, ipak, da će se posjet Europskoj komisiji ipak održati online, a u taj posjet su pozvani i svi čitatelji portala srednja.hr

Online posjet će se održati 3. prosinca 2020. godine, a za sve sudionike pripremljen je bogat sadržaj s govornicima iz najvećih europskih institucija.

Program:

09:40 Uvodna riječ gđe Violete Simeonove Staničić, voditeljice ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj

09:45 Uloga Europske komisije, Stipe Masnić, Glavna uprava za migracije i unutarnje poslove

10:40 Videoporuka potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, povjerenice za demokraciju i demografiju

10:50 Pristup financijskim sredstvima EU-a za srednja i mala poduzeća, Dražen Budimir, Glavna uprava za ekonomske i financijske poslove

11:40 Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu (HDZ/EPP)

Govornici će vam predstaviti rad institucija Europske unije i njihovih ureda u Hrvatskoj, a moći ćete ih i pitati što god vas zanima. Osim samog načina funkcioniranja Europske unije, zbog natjecanja Ideja godine, veći će naglasak biti na poslovanje i pokretanje biznisa.

Ako želite sudjelovati ovom posjetu, možete se prijaviti preko ovog linka.


Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr.

Vodimo vas u posjet Europskoj komisiji: Evo kako se prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap