Pretraga

[Ideja godine ’18] Projekt koji otvara brojna vrata svima, ne samo pobjednicima

A- A+

U srijedu ujutro je ekipa iz emisije Dobro jutro, Hrvatska posjetila Effectus – studij financije i pravo, glavnog partnera projekta Ideja godine. Tema je bila upravo Ideja godine, a o njoj su razgovarali organizator s portala srednja.hr Marko Matijević , dekanica Effectusa Jasna Uzelac, te viceprvaci prošlogodišnjeg natjecanja, Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pavlović.

Foto: Facebook screenshot

Za sve gledatelje emisije Dobro jutro, Hrvatska je u srijedu predstavljen projekt Ideja godine, poslovno natjecanje za srednjoškolce. Ono u čemu se Ideja godine razlikuje od ostalih školskih natjecanja jest to što osim nekakvog elementarnog znanja, prije svega od učenika traži kreativnost i snalažljivost u svijetu poslovnih rješenja.

Maštovitost, kreativnost, potencijal

– Tražimo onu srednjoškolsku ideju koja ima najveće šanse za uspjeti na tržištu, dodao je Matijević te naglasio kako su dosadašnji pobjednici projekta došli iz raznih dijelova Hrvatske, iz različitih srednjih škola, te da se vesele svakoj prijavi, svakom srednjoškolcu ili srednjoškolki s kvalitetnom idejom.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’18] Video pozivnica za srednjoškolsko natjecanje koju ne smijete propustiti

Prve prijave za projekte se primaju do 5. travnja, a prijave poslane do tog datuma će dobiti povratnu informaciju od članova žirija. Finalne prijave su do 23. travnja, a finale će se održati u Zagrebu, 3. i 4. svibnja.

Ukoliko nekome treba dodatna motivacija, tu je i glavna nagrada – studijsko putovanje na destinaciju u Europi te godinu dana besplatnog korištenja prostora Tehničkog parka Zagreb uz njihovu stručnu pomoć na godinu dana.

Kao cilj ovog projekta, dekanica Effectusa Jasna Uzelac je istaknula poticanje novih znanja, novih vještina i poduzetničkog duha kod mladih.

– Smatramo da mlade treba potaknuti da budu inventivni. Znači da razmišljaju o novim idejama i da pokušavaju te ideje realizirati. Jer ponekad je lako imati ideju, međutim, kako tu ideju provesti u djelo, kako napraviti poslovni plan, kako doći do tržišta, do kupaca, od kud namaknuti financijska sredstva, to je nešto što se kroz Ideju godine mladima pruža, dodala je.

Iskustvo koje stvara mogućnosti

Gosti emisije su bili i Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pavlović, prošlogodišnji drugoplasirani tim na Ideji godine. Na finale su došli čak iz Metkovića, predstavili su svoju ideju pametnih ležećih policajaca i iako nisu pobijedili, razvoju njihove ideje tu nije bio kraj.

– Bili smo na nekoliko sličnih događaja i ovaj nam je definitivno ostao u najboljem sjećanju. Od same atmosfere natjecanja do vrhunskih sudaca, njihovih korisnih povratnih informacija, te same medijske pažnje koju smo tim putem dobili, što nam je kasnije otvorilo brojna vrata, kaže Ivan o svojem iskustvu s Ideje godine.

____________________________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a glavni partner projekt je Effectus – Studij financija i prava. Prijatelji projekta su IN2 i Razvojna agencija Zagreb i Tehnološki park Zagreb. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici www.srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected]