Pretraga

[Ideja godine ’22] Spremni za finale: Ovo su najbolje poslovne ideje koje su osmislili hrvatski srednjoškolci

A- A+

Prijave na deseto izdanje Ideje godine, poslovnog natjecanja za srednjoškolce, su završile. Učenici su osmislili svoje poduzetničke ideje i napisali poslovne planove, a stručni žiri je odabrao deset najboljih. Predstavljamo finaliste koji se uskoro natječu za glavnu nagradu u iznosu od 10.000 kn bruto, a finale ćete moći pratiti na našem YouTube kanalu.

10 timova lansiralo se u finale natjecanja Ideja godine | foto: srednja.hr

Prijave na Ideju godine, natjecanje koje traži srednjoškolce s najboljom poduzetničkom idejom, su završile. Stručni žiri je razmotrio sve prijave i odabrao deset najboljih. Deset finalista će u četvrtak, 28. travnja, stručnom žiriju i publici izložiti svoje poslovne ideje, a najbolji tim ili pojedinac osvojit će investiciju u iznosu od 10.000 kn bruto. Finale se održava u Zagrebu, u prostorima zlatnog partnera natjecanja, EFFECTUS poduzetničkog studija. Svim natjecateljima koji nisu iz Zagreba bit će osiguran smještaj.

U uzbudljivoj završnici natjecanja svaki će tim imati najviše sedam minuta na raspolaganju za prezentirati svoju ideju. Stručni žiri, kojeg čine predstavnici partnera natjecanja, će natjecateljima postaviti nekoliko pitanja. Nakon što svi natjecatelji predstave svoje ideje, žiri će proglasiti pobjednike, ali druženje i zabava za sve kandidate se nastavljaju i nakon toga. Navečer nas očekuje zajednička večera, a idući dan, nakon doručka, obilazak Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER. Tamo će se učenici pobliže upoznati s procesom osnivanja i vođenja startup-ova.

Izdvojeni članak
ideja godine 2022

[Ideja godine ’22] Kako izgleda finale jedinstvenog natjecanja za srednjoškolce?

Tko su finalisti Ideje godine 2022.?

Deset finalista Ideje godine, prema redoslijedu izlaganja, su:

  1. Diligens | Noela Bazianec, Hrvoje Brđanović, mentorica Mateja Golubić | Prva gimnazija Varaždin i XV. Gimnazija Zagreb
  2. CatchBus | Tarik Bešić, Antonio Nikolić, Viktor Bilokapić, mentor Marin Ivandić, Elektrotehnička škola Split
  3. LightUp | Matea Bogdanović, mentorica Sanja Violić, Biskupijska klasična gimnazija Ruđer Bošković Dubrovnik
  4. Iločani | Marijo Marić, mentor Ivan Martinović, Srednja škola Ilok
  5. Učeničke instrukcije | Martin Vrbovčan, Ema Sedlić, mentorica Mihaela Kelava, Gimnazija Bjelovar
  6. TAP | Ivan Garmaz, Ante Ivančić, Lovre Trogrlić Ante Bartulović, III. gimazija Split
  7. Trio fantastico | Josip Kokolek, Marija Kokolek, Marina Bohnec, mentor Željko Posavec, Srednja škola Ludbreg
  8. Omiška Kampanulica | Jana Beović, Ela Mari Jonjić, Ana Škrabić mentorica Elvira Sorić, SŠ “Jure Kaštelan” Omiš
  9. Make it green | Barbara Nol, Nina Koczi, Josipa Lončar, mentorica Nina Bionda, Prva ekonomska škola
  10. Eduo | Jakov Glavač, Tehnička škola Ruđera Boškovića

Čestitamo svim natjecateljima, a finalistima želimo puno sreće u finalu. Finalisti će detaljne upute o finalu primiti na mail. Finale će biti moguće pratiti uživo, 28. travnja s početkom u 13 sati, na našem YouTube kanalu. Kako vam finale ne bi promaknulo, uključite se i na službeni Facebook događaj natjecanja kojeg možete pronaći ovdje.


Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i SPAN. Partner projekta je portal poduzetnik.biz. Pokrovitelji projekta su Zagrebački inovacijski centar – ZICER i Fil Rouge Capital. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected].
Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.