Pretraga

Ne propustite priliku: Natjecanje koje nagrađuje dobre ideje učenika uskoro zatvara prijave

A- A+

Ideja godine, natjecanje za srednjoškolce u kojem trebate osmisliti najbolju poslovnu ideju, nedavno je završilo s ranim prijavama. Ove godine nagrada iznosi 1.300 € bruto, a svi finalisti provest će dva dana u Zagrebu. Ako se još niste stigli prijaviti, ne brinite, još uvijek imate nešto vremena. Finalni rok zatvara se 25. travnja u 23:59 sati.

ideja godine 2023

Ideja godine još uvijek prihvaća prijave – finalni rok zatvara se 25. travnja u 23:59!

Ideja godine je poslovno natjecanje za srednjoškolce. Ne nalikuje na ostala školska natjecanja na kojima ste, možda, sudjelovali. Umjesto znanja iz školskog gradiva trebate pokazati kreativnost i poduzetnički duh, a vašu najbolju ideju nagradit ćemo s 1.300 € bruto.

Prednost ranih prijava, koje su završile 11. travnja, iskoristilo je čak 15 timova ili samostalnih natjecatelja. Svi oni dobit će povratnu informaciju stručnog žirija, kao i mogućnost da prijavu poprave po njihovim komentarima. Velik broj prijava u ranoj fazi natjecanja znači da nas čeka uzbudljivo finale s ozbiljnom konkurencijom, pa smo sigurni da će vam pomoć žirija sigurno dobro doći!

Finalni rok istječe 25. travnja

Svi koji se još nisu stigli prijaviti, a to žele učiniti, ipak mogu odahnuti – vremena je još ostalo. Finalni rok za prijave istječe 25. travnja u 23:59 sati. Iako nećete dobiti pomoć žirija, ne trebate brinuti. Sve što vam treba za ulazak u finale je odlična poslovna ideja i dobro napisan poslovni plan, a odlučili smo vam ipak malo pomoći!

Održali smo online edukaciju o pisanju poslovnog plana. Svi koji su se na vrijeme prijavili mogli su sudjelovati uživo i pitati sve što ih zanima. Ako vam je vijest o održavanju edukacije promaknula, snimku možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Kako se prijaviti na Ideju godine?

Želite li se prijaviti, na umu morate imati nekoliko jednostavnih pravila. Prijaviti se možete sami ili u timu od najviše troje članova. Svi morate biti srednjoškolci, ali ne morate ići u istu školu. Možete zamoliti i nekog od vaših nastavnika ili nastavnica da vam budu mentori i pomognu vam s prijavom, ali to nije obvezno.

Za početak, potrebna vam je odlična poduzetnička ideja. Ona mora uključivati neku od novih tehnologija, a prije svega bi trebala biti profitabilna na tržištu. Trebate razmisliti o tome tko bi bili vaši kupci ili korisnici i zašto bi odabrali baš vas.

Budući da nije jednostavno razviti poslovnu ideju od početka do kraja, pripremili smo poslovni plan koji će vas voditi kroz cijeli proces. Pronađite ga ovdje. Nakon što ga ispunite, pošaljite nam ga putem ovog obrasca, i to je to! Preostaje vam jedino čekati poziv u finale. Tko su finalisti doznat ćemo 28. travnja.

Kako će izgledati finale?

Deset timova ili solo natjecatelja zajedno s njihovim mentorima okupit ćemo na finalu uživo. Ono će se održati 4. svibnja u Zagrebu, na Effectus veleučilištu koje je zlatni partner natjecanja. Nakon što svi finalisti predstave svoje ideje, stručni žiri će odlučiti o pobjedniku kojem u ruke ide 1.300 € bruto investicije.

Bili pobjednik ili ne, nema mjesta razočarenju, jer se zabava nastavlja i nakon proglašenja pobjednika. Nakon večere i tuluma, finalisti će prenoći u Swanky Mint Hostelu u samom centru Zagreba. Idući dan, nakon doručka, odlaze u obilazak prostora partnera. U Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICERU, vidjet će kako izgleda startup svijet i upoznati se s mogućnostima koje otvara pokretanje vlastitog startupa.

Imate li pitanja oko natjecanja, poslovnog plana, finala ili nečeg drugog na koja nismo odgovorili u ovom tekstu, odgovore potražite ovdje.


Ideja godine 2023 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija, Span i Privredna banka Zagreb. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Odgovore na često postavljana pitanja o Ideji godine pronađite ovdje. Sve novosti pratite na Facebook stranici Ideja godine ili nas pitajte putem maila [email protected]. Poslovni plan preuzmite ovdje, a prijavite se putem ovog linka. Kako vam ne bi promaknula niti jedna vijest o natjecanju, pridružite se Facebook događaju Ideje godine.