Pretraga

Vrijeme ističe: Svi koji se prijave na Ideju godine do 31. ožujka ostvaruju prednost

A- A+

Ideja godine, natjecanje za srednjoškolce u osmišljavanju najbolje poslovne ideje, ove godine dijeli nagrade za čak tri najbolja projekta. Nagradni fond iznosi 6.000 €. Želite li maksimalno povećati šanse za prolazak u finale i osvajanje nagrade, pošaljite svoju prijavu do zatvaranja ranih prijava. Svi koji se do tad prijave  dobit će povratnu informaciju žirija i mogućnost da svoju prijavu poprave.

ideja godine rane prijave

Rok za rane prijave na Ideju godine uskoro ističe | Foto: srednja.hr

Srednjoškolci, okupite tim od najviše troje članova, osmislite svoju poslovnu ideju, stavite je na papir u obliku poslovnog plana i prijavite se na Ideju godine. Sve to možete učiniti i sami, naravno, dakle ne morate imati tim. Ako želite, možete pronaći mentora, odnosno nastavnicu ili nastavnika koji će biti uz vas.

Nije baš jednostavno napisati svoj prvi poslovni plan, stoga smo vam malo olakšali. Obrazac poslovnog plana koji vas vodi kroz cijeli proces pronađite ovdje. Nakon što ga ispunite, pošaljite nam ga putem ovog obrasca i to je to, prijavili ste se na Ideju godine.

Ostvarite značajnu prednost

Isplati se s prijavom sad ubaciti u petu brzinu, jer uskoro završava rani rok za prijave. Sve prijave koje nam stignu do 31. ožujka u 23:59 sati ostvarit će značajnu prednost. Stručni žiri će te prijave pregledati, a potom im vratiti povratne informacije o tome što bi se u njima moglo popraviti.

Naš stručni žiri čine stručnjaci s dugogodišnjim poslovnim iskustvom. Osim što će vam reći koje su slabosti vašeg poslovnog plana, na kojima možete poraditi, a koje su prednosti, njihovi savjeti će sigurno biti značajni jednog dana kad započnete vlastitu karijeru.

Izmjene poslovnog plana učenici tad mogu poslati do zatvaranja finalnog roka za prijave, odnosno do 20. travnja u 23:59 sati. Ne pošaljete li prijavu do zatvaranja ranog roka, ne brinite, nema sankcija. Jednostavno se prijavite do finalnog roka za prijave.

Kako izgleda finale i koje su nagrade?

U finale natjecanja prolazi deset najboljih prijava po odabiru stručnog žirija. Ono će se održati 2. i 3. svibnja u Zagrebu, u prostoru partnera natjecanja Effectus Veleučilišta. Finalisti će svoje ideje izložiti žiriju u kratkom izlaganju, a potom će žiri odabrati pobjednike.

Za razliku od prethodnih izdanja natjecanja, ovaj put dijelimo nagrade za tri najbolja tima ili pojedinca. Pobjednik će osvojiti stipendiju za Veleučilište Effectus u iznosu od 3.000 €, tim ili pojedinac na drugom mjestu stipendiju u iznosu od 2.000 €, a na trećem od 1.000 €.

Nakon proglašenja pobjednika, sve finaliste očekuje večera i proslava. Idući dan planiran je obilazak poslovnog prostora ZICER-a, partnera natjecanja, kako bi iz prve ruke vidjeli kako funkcionira startup svijet i dobili savjete za pokretanje vlastitih poslovnih pothvata. Finalistima i njihovim mentorima organizator osigurava večeru, noćenje i doručak.

Sve o Ideji godine možete pročitati u ovom tekstu.

Izdvojeni članak
ideja godine 2024 je poduzetničko natjecanje za srednjoškolce

Započela je Ideja godine 2024: Nagradni fond za najbolje ideje učenika je 6.000 €


Ideja godine 2024 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Končar. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Odgovore na često postavljana pitanja o Ideji godine pronađite ovdje. Sve novosti pratite na Facebook stranici Ideja godine ili nas pitajte putem maila [email protected]. Poslovni plan preuzmite ovdje, a prijavite se putem ovog linka. Kako vam ne bi promaknula niti jedna vijest o natjecanju, pridružite se Facebook događaju Ideje godine.