Pretraga

[FOTO i VIDEO] Ludilo je krenulo, maturanti zavladali ulicama: Na sjeveru Hrvatske već se naveliko ‘nori’

A- A+

Kip slobode, Batman, Irci, Meksikanci, doktori, Bavarci i mnogi drugi jučer su preplavili Varaždin. I dok se u ostatku Hrvatske maturanti tek pripremaju za norijadu, na sjeveru Hrvatske ona je već počela, a tamošnji maturanti potrudili su se da ne prođe nezapaženo.

Maturanti u Varaždinu ‘nore’ već naveliko, a svojom kreativnošću potrudili su se da ne prođu nezapaženo. Jučer su u svojim kreativnim maskama prošetali gradom pa su se u njihovoj povorci mogli vidjeti faraoni Indijanci, Meksikanci, stjuardese, hodajući Kip slobode i karte za poker te mnogi drugi. Kako je to izgledalo, možete vidjeti na fotografijama i u videima koji slijede.

Program Maturantike u Varaždinu nastavlja se i danas – na prostoru Parka mladih 17. i 18. svibnja od 14 do 18 sati, atmosferu će dodatno zagrijavati nastupi DJ-eva. U slučaju lošeg vremena sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina dogovoreno je korištenje dvorane Graberje ili balona.

U Elektrostrojarskoj školi organizirano je danas i natjecanje u video igrama za ekipe svih srednjih škola pri čemu će najbolji biti nagrađeni, a svi koji žele sutra od 18 sati mogu svratiti u Prvu gimnaziju Varaždin. Ondje se održava Večer maturanata, gdje će se zainteresiranima predstaviti kroz razne glazbene i plesne točke, igrokaze i druge nastupe.

Svaki od tri dana obilježavanja Dana maturanata bit će tematski – jučerašnji je bio plesni dan, a za danas je organiziran sportski. Tako će u Parku mladih biti organizirane šaljive sportske aktivnosti kao i aerobik za sve maturante te će se izraditi milenijska fotografija najvećeg maturantskog aerobika na otvorenome.

Na Trgu kralja Tomislava u petak, 18. svibnja, bit će postavljen štand na kojem će prikupljati donacije za Zakladu za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” Varaždinske županije i dijeliti prigodni pokloni u vidu radova koje će izraditi upravo maturanti. Navečer, na istom mjestu, maturanti će otplesati Quadrillu.

https://www.instagram.com/p/BiowX_cn-c0/?hl=en&taken-by=zvu_varazdin