Pretraga

Jedna županija nije otkazala norijadu: Organizacija je u tijeku, maturanti slave u srpnju

A- A+

U većini gradova norijada koja se trebala održati ovoga tjedna je otkazana pa učenici sami organiziraju manja okupljanja. No, stvari u svoje ruke neće morati uzeti maturanti u Međimurskoj županiji. Ravnatelji međimurskih srednjih škola poručuju da nisu zaboravili na maturante te da su pripreme oko organizacije tzv. Coolijade u tijeku.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Dragi maturanti, uveli smo vas u školske klupe u prvim razredima srednje škole te želimo zajedno s vama obilježiti i zadnje dane koje ćete provesti u našim školama. No, u ovim trenucima svi zajedno moramo pokazati veliku odgovornost i zrelost. Nakon što položite sve ispite državne mature, obranite sve završne radove i odradite sve školske obaveze, vjerujemo da ćemo moći organizirati maturantske dane sukladno odgovarajućim mjerama, poručili su ravnatelji međimurskih škola koji su predložili i prvi potencijalni datum održavanja Coolijade, petak, 3. srpnja 2020. godine.

Ravnatelji pozvali učenike da im se jave oko dogovora

Izdvojeni članak

Maturante optužili da su ih policajci pijane spašavali od utapanja: Policija i prisutni sve demantirali

Coolijada je norijada koja se pod tim nazivom održava u Međimurskoj županiji, a ovogodišnji organizator Dana maturanata – Coolijade je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec. Kako su priopćili iz Međimurske županije, ravnateljica te škole, Bosiljka Kukolić-Vinković, istaknula da će u suradnji sa svim ravnateljima međimurskih srednjih škola, Međimurskom županijom, Policijskom upravom Međimurskom, Gradom Čakovcem, Gradom Mursko Središće i Gradom Prelogom i ove godine za 1.037 međimurskih maturanata biti održano tradicionalno obilježavanje završetka srednje škole, a ako učenici žele, postoji i mogućnost održavanja maturantskih zabava.

– Molimo učenike da se obrate svojim školama, nama ravnateljima, kako bismo zajedno mogli dogovoriti daljnje korake. Prije svega pozivamo ih da što produktivnije provedu ove dane, da se pridržavaju propisanih preporuka te da se kvalitetno pripreme za ispite državne mature. Mislimo na sve naše učenike i njihove potrebe pa tako i na maturante. Ni jedna županija u Hrvatskoj nije stala uz svoje maturante, roditelje, ravnatelje i stručno vijeće, kao što je stala Međimurska županija uz nas te podržala organizaciju ovog za nas važnog događaja, kazala je ravnateljica Kukolić -Vinković.

Veselo, ali odgovorno

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Za dio učenika počela nastava u školi: Pogledajte kako je protekao prvi dan

Župan Međimurske županije Matija Posavec mišljenja je da ako se nastavi s trendom popuštanja mjera, županija i škole trebaju biti spremni dati podršku maturantima da dostojno obilježe kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja.

– Međimurska županija pokazala se najuspješnijom u borbi protiv širenja zaraze od koronavirusa pa vjerujem da će i naši maturanti pokazati razumijevanje u ovoj situaciji, kaže Posavec.

Punu podršku organizaciji maturantskih dana dali su Grad Prelog i Grad Mursko Središće, ali i Policijska uprava Međimurska čiji je predstavnik Mladen Zadravec rekao da očekuje da će i ovogodišnja maturanti pokazati da mogu veselo, ali i odgovorno proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite i na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.