Pretraga

Matura iz Sociologije nekima je bila zahtjevna, a drugi kažu da je bila lakša nego lani

A- A+

Na maturi se danas pisala Sociologija, a pisalo ju je 398 pristupnika. Pitali smo tri maturantice kako im je prošao ovaj ispit i što misle koju će ocjenu dobiti. Mišljenja oko težine ispita su podijeljena.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Matura iz Sociologije jedan je od izbornih ispita mature, a ove godine prijavilo ju je 398 pristupnika. Tri maturantice s nama su podijelile iskustvo pisanja ispita.

Nekima teško, nekima lako

– Ukupni dojam ispita je sasvim okej, ispit je bio poprilično fer koncipiran bilo je i lakših i težih pitanja, a osjećam se puno bolje jer mi je zadnji ispit, rekla nam je Anđela koja kaže da po njoj nije bilo nekih ekstremno teških pitanja.

Izdvojeni članak

Matura iz Kemije jednima naporna, drugima preteška: ‘Kao da je NCVVO odlučio maksimalno otežati situaciju’

S druge strane, maturantica Anita misli da je bilo malo teže od toga.

– Po meni je ispit bio dosta zahtjevan jer nisam baš imala puno vremena za pripremiti se i mislim da je sat i pol premalo vremena za riješiti cijeli ispit s obzirom da ima puno opširnih pitanja, rekla je.

Neka pitanja se ponavljala

Dodala je i da joj se ovogodišnji ispit čini težim od prošlogodišnjeg, dok se Anđeli ipak čini da je ovogodišnja bila nešto lakša.

Ispit nije bio pretežak ni maturantici Idi. Ona nam kaže da su se ponavljala neka pitanja s prošlih ispita

Sve tri djevojke pripremale su se uz knjigu iz Sociologije te su rješavale stare mature, a u Anitinom slučaju ih je pripremala profesorica.