Pretraga

Oko 28 tisuća maturanata polaže ispit iz Engleskog: Riješite prošlogodišnja pitanja s A i B razine

A- A+

U četvrtak i petak učenici polažu ispit mature iz Engleskog jezika, najprije na višoj, a potom i osnovnoj razini. A razinu pisat će njih 17.484, a B razinu njih 10.956. Ovaj ispit prethodnih godina nije stvarao previše problema učenicima, ali svejedno valja ponoviti gradivo kako biste ostvarili što bolji rezultat.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Kako biste što jednostavnije i bolje ponovili Engleski za ispite mature koji se pišu u četvrtak i petak, u našem sustavu kvizovi.srednja.hr možete riješiti dio pitanja s prošlogodišnjeg ispita A i B razine. Riječ je o pitanjima iz prvog dijela ispita iz čitanja. Podsjetimo, drugi dio ispita iz Engleskog je slušni, a maturanti na višoj razini moraju napisati i esej od 250 riječi, dok na osnovnoj pišu kratak odgovor na poruku ili e-mail. Više o tome kako izgleda sam ispit pročitajte na poveznici, a u nastavku znanje provjerite kroz pitanja s prošlogodišnjeg ispita.

Viša razina
Osnovna razina


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.