Pretraga

Prijemni u jesenskom roku provodit će i Učiteljski, prijave završavaju ranije: Evo gdje još ima mjesta

A- A+

Osim Medicinskog, KiF-a, Veterinarskog fakulteta, prijemni u jesenskom roku provest će i Učiteljski fakultet. Najveći broj slobodnih mjesta ostao je na studijima izvan Zagreba – u Čakovcu te Petrinji, a prijave studija zbog prijemnog završavaju nešto ranije nego na drugim fakultetima.

Učiteljski fakultet Zagreb| foto: ufzg.unizg.hr

Kako stoji u sustavu Postani student, maturanti i u jesenskom roku mogu prijaviti neke od studija Učiteljskog fakulteta. Nakon ljetnog upisnog slobodnih mjesta ostalo je na sljedećim studijima:

  • rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Čakovec – 3 mjesta
  • rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Petrinja – 14 mjesta
  • rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Čakovec (izvanredni) – 69 mjesta
  • rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Petrinja (izvanredni) – 52 mjesta
  • učiteljski studij, Čakovec – 40 mjesta
  • učiteljski studij, Petrinja – 18 mjesta
  • učiteljski studij s njemačkim jezikom, Zagreb – 8 mjesta

Prijemni se održava 6. rujna

I ovaj fakultet zagrebačkog sveučilišta, uz KiF, Medicinski i Veterinarski provodit će prijemni ispit u jesenskom roku. I dok za većinu ostalih studija koji ne provode prijemne ispite rok za prijavu završava 16. rujna, studije Učiteljskog fakulteta potrebno je u sustavu Postani student prijaviti do 27. kolovoza. Kandidati koji će pristupiti prijemnom do istog datuma moraju platiti troškove polaganja ispita u iznosu od 350 kuna, a na provjeru je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i dokaz o izvršenoj uplati (kopiju uplate).

Vrijeme, mjesto i raspored pristupanja provjeri bit će objavljen 3. rujna 2021. godine, a sama provjera posebnih sposobnosti održat će se 6. rujna.

Rezultati ispita u sustav Postani student bit će uneseni do 10. rujna, a do 12. rujna moguće je uložiti prigovor na bodovanje prijemnog. Konačne rang-ljestvice bit će objavljene 16. rujna, a 17. će se na Učiteljskom održavati upisi.

Izdvojeni članak

Osim Medicine i KiF-a, još jedan zagrebački faks ima prijemni u jesenskom roku: Ostalo 17 mjesta

Kandidati će pokazati sposobnosti u tjelesnom, glazbenom, likovnom i govoru

A kako izgleda prijemni? Riječ je o provjeri predispozicija za razvoj sposobnosti potrebnih za uspješnije razvijanje učiteljskih kompetencija, a koje nisu obuhvaćene državnom maturom. Prema natječaju objavljenom na stranicama Sveučilišta, prijemni ispit sastoji se od provjere predispozicija za rješavanje likovno-kreativnih zadataka, provjere motoričkih sposobnosti, provjere predispozicija za razvoj sluha i ritma te provjere govornih sposobnosti.

Za svaki studij Učiteljskog prijemni donosi najviše sto bodova, a preostali broj bodova raspoređen je na ocjene s mature i srednjoškolski uspjeh.

– Na glazbenom sam morala otpjevati dječju ili bilo koju drugu pjesmu po izboru, samo je bilo važno da nije strana. Zatim je profesor odsvirao nekoliko nota pa sam trebala to glasovno imitirati i na kraju ponoviti ritam pljeskanjem koje mi je on prethodno pokazao. Na glazbeni je svaka osoba ulazila zasebno. Na likovnom nas je bilo više, dobili smo temu ‘zamišljena životinja u zamišljenom prostoru’ pa smo to morali nacrtati. Na provjeru glasovnih sposobnosti smo također ulazili svatko zasebno, ja sam bila kod jedne profesorice koja predaje nešto vezano uz filmografiju. Najprije smo malo porazgovarali s njom o tome tko smo, odakle dolazimo, koju smo školu pohađali, koji su nam hobiji, zašto želimo biti učitelji itd., a nakon toga smo pročitali tekst i postavila nam je neka pitanja na temelju teksta. Na tjelesnom smo radili korake u stranu, šest puta smo ih morali odraditi od jedne do druge zalijepljene trake i studentice koje su asistirale su nam mjerile vrijeme. Što manje vremena, više bodova, prepričala nam je nakon prijemnog u srpnju ove godine maturantica Ivona, a više o dojmovima pristupnika nakon tog prijemnog čitajte na poveznici.


Za sve buduće pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati dogodine, pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini.